Фонд Муляренка нагородив студентів за ідеї очищення Усті

676 0

Ми у соцмережах:

Фонд Муляренка нагородив студентів за ідеї очищення Усті

Цілий рік студенти НУВГП працювали над ідеями покращення стану головної водної артерії Рівного - річки Устя. Наукова робота велася у рамках щорічного конкурсу інноваційних проектів імені професора Олексія Костіна, який підтримує фонд Олексія Муляренка.

Переможці конкурсу, який фонд проводить спільно з Національним університетом водного господарства та природокористування, були оголошені у понеділок, 26 квітня. Конкурсна комісія, яка оцінювала роботи студентів на тему «Оздоровлення басейну річки Устя», одразу відзначила їх високий рівень. Адже частина студентських робіт уже є готовими проектами, які після невеликого доопрацювання можна втілювати у життя.

Меценат конкурсу Олексій Муляренко під час нагородження не приховував оптимізму стосовно того, що саме молодь привертає увагу влади до такої серйозної проблеми:

- Уже втретє студенти активно надсилають свої роботи на конкурс. Завдяки цьому конкурс інноваційних проектів імені професора Костіна Олексія Івановича уже набув статусу щорічного. Мене дуже тішить, що молоді люди, як ніхто, розуміють наслідки забруднення екології. Адже основною метою конкурсу є привернення та постійне акцентування уваги на проблемі очищення річки Устя та озера Басів Кут. На жаль, з боку міської влади ніяких робіт на водоймах не виконувалось уже багато років. Тривають лише розмови, які поки що ні до чого конкретного не призвели. По-друге, завдяки конкурсу підвищується науковий рівень студентів, а наукові керівники мають змогу реалізувати свої ідеї. Ще однією вагомою особливістю цьогорічного конкурсу є те, що до конкурсної комісії долучився голова Держводагенства України Валентин Шліхта, який сам родом з Рівненщини. І це відкриває чимало можливостей того, щоб у майбутньому втілити у життя найкращі студентські проекти.

Загалом призовий фонд конкурсу складав 30 тисяч гривень, які розділили між трьома кращими проєктами.

Найкращою було визнано роботу студента 4-го курсу НУВГП Миколи Клименка «Технологія відновлення та захисту поверхневого стоку малої річки в межах урбанізованої території».У ній йдеться про відновлення поверхневих вод басейну річки Тиннівська, яка протікає у Рівному. Саме цей проєкт виграв основний приз конкурсу, який складає 15 тисяч гривень.

Срібним призером конкурсу стала студентка 6-го курсу НУВГП Іванна Косинська. Вона запропонувала заходи щодо відновлення природних властивостей Усті на ділянці від мостового переходу по вулиці Князя Володимира до мостового переходу по вулиці Ж. Кюрі.

Якою буде тема тему наукових студентських робіт майбутнього конкурсу, буде оголошено наступного місяця. Адже перед цим Олексій Муляренко планує порадитися з членами оргкомітету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також