Фонд, який підпорядковується Рівненській ОДА і видає кредити, не веде облік – держаудит

2629 1

Ми у соцмережах:

Керуючий справами ОДА та заступники голови на засіданні колегії. Фото - прес-служби РОДА

Анатолій Карп’юк, начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області, на засіданні колегії ОДА минулої п’ятниці розкритикував діяльність Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального будівництва на селі.

Фонд підпорядковується Рівненській облдержадміністрації і видає кредити жителям сіл та фермерам як на будівництво житлових будинків, так і на утеплення та ремонти.

Торік навколо фонду, що діє з 90-х, вчинився скандал. Як виявилося, в Острозькому районі фонд створив філію – ферму з утримання свиней. За виручені від продажу тварин кошти мали покривати борги фонду, які виникають у разі несплати позичальниками. Проте директор фонду нині відмовляється свині продавати, стверджуючи, що вони – підмінені.

Між директором фонду Володимиром Пашковським та керівництвом Рівненської ОДА триває конфлікт, до якого, схоже, долучилася і Держаудитслужба. Так, Анатолій Карп’юк на колегії рекомендував звільнити директора фонду та призначити нового, який би налагодив роботу установи, зробив контроль та впорядкував документацію.

- Нинішній керівник установи ухвалює, м’яко кажучи, неефективні рішення, які суперечать законодавству, - зазначив п.Карп’юк на колегії Рівненської ОДА. – Так, в установі повністю відсутній облік. Не можна прослідкувати рух коштів, простежити господарську діяльність.

До слова, перед минулою сесію облради депутати розкритикували діяльність цього фонду, який звертався по додаткові кошти на кредитування селян. Депутат Богдан Файфура зазначив, що ефективніше фонд, який потребує ще й коштів на своє утримання, ліквідувати, а кредитування проводити силами департаментів Рівненської ОДА.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також