Фонтан на Костопільщині вимагають закрити

6564 1

Ми у соцмережах:

фото: Радіо Трек

Прямісінько в полі біля села Базальтове, що на Костопільщині, працює освіжаючий фонтан.

Його облаштували на місці свердловини, яку пробурили ще за радянських часів. Фонтан вважається туристичним об’єктом, літом біля нього зупиняються туристи, щоб вгамувати спрагу.

Однак до нашої редакції звернувся 60-річний Олександр з Рівного. Хоч оприлюднювати своє прізвище чоловік навідріз відмовився, але наполягає, щоб ми опублікували його позицію.

- Цей фонтан у полі біля села Базальтове потрібно закрити. Бо це зневажливе ставлення до природних ресурсів. Адже чиста вода витікає просто на землю, роблячи болото. Дуже шкода, що люди не розуміють цінність води. Вона є найбільшим багатством у цьому житті. У багатьох селах із водою є проблеми, висихають криниці, а тут її просто марнують. За усіма підрахунками, вже до 2050 року кількість чистої води у світі значно скоротиться, за неї можуть початися навіть війни. Тому потрібно закрити цю свердловину. Це під силу зробити звичайному слюсареві. Однак наша влада ставиться до усього не по-господарськи, - говорить пан Олександр.

Із вимогою закрити фонтан у полі він уже звертався до голови Рівненської ОДА, обласної ради, Кабінету Міністрів України та навіть Президента України.

На запитання: «Що багато людей можуть не поділяти його позиції», - пан Олександр відповів, що за «цю закриту свердловину наші нащадки скажуть спасибі».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також