Фонтан заспіває у березні

1935 0

Ми у соцмережах:

Фонтан заспіває у березні

Ще восени фонтан, що на бульварі за кінотеатром «Україна» у Рівному, обгородили високим парканом. Його ремонт мали завершити наприкінці минулого року. Але з усього видно, ремонт триває.

Андрій Карауш, директор «Рівнеоблводоканалу»:

— Цей фонтан не працював багато років. Труби повністю проіржавіли, чаша була негерметична і протікала, через що місто мало збитки від втрати води. Тому його довелося законсервувати. Торік міська влада вирішила оновити цей фонтан і зробити його «співаючим», на кшталт тих, які є у Вінниці — з підсвіткою та музикою. Гроші на розробку проекту реконструкції та на виконання робіт було передбачено з міського бюджету. Розпорядником коштів виступає міське управління житлово-комунального господарства. А всі будівельно-монтажні роботи, зважаючи на специфіку, виконує «Рівнеоблводоканал». На ці потреби міська рада передбачила близько 1,5 млн. гривень.

Попередньо реконструкцію планувалось завершити до 31 грудня. Але були роботи, які вимагали певного температурного режиму та вологості, отож реконструкція затягнулась.

Наразі вже зроблено повну гідроізоляцію чаші. Збільшили два внутрішніх кільця. Всередині фонтана всі труби замінили на нержавіючі. Облаштували ліхтарі на дні та по краях фонтана. Також поміняли і саму систему подачі води та водовідведення. Для цього встановили нове насосне устаткування.

Залишилось встановити автоматику, яка запускатиме підсвітку та музику у фонтані. Зробимо це найближчим часом, але усі пусконалагоджувальні роботи зможемо провести щойно на дворі потеплішає.

Записала Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також