Forbes повідомляє, де можна очікувати контрнаступ ЗСУ

848 0

Ми у соцмережах:

Forbes повідомляє, де можна очікувати контрнаступ ЗСУ

Наступний контрнаступ Збройних сил України можна очікувати в Запорізькій області, частина якої тимчасово окупована росіянами. На цьому напрямку постійно йдуть артилерійські дуелі, а українські війська поступово накопичуються.

Можна зробити висновок, що навіть зима, яка вже настала, не стане перешкодою для початку нового контрнаступу ЗСУ — вже четвертого з початку війни, вважає Forbes.

- Ця довгоочікувана атака з лівого флангу в Запорізькій області звільнила б більшу частину півдня України та дозволила б українським військам підійти до вузького перешийка, що з’єднує материкову частину країни з Кримом, окупованим російськими силами у 2014 році,  — сказано в матеріалі.

Лінія фронту в Запорізькій області застигла в рівновазі — обидві сторони мають мало людей, техніки, прооте багато артилерії, тому артилерійські дуелі тут — не рідкість. Однак останнім часом ситуація перестала бути такою спокійною — артобстрілів стало більше, а з обох сторін до фронту підтягують нові частини.

- Під час попередніх українських контрнаступів — в околицях Києва в березні, а потім в Харківській і Херсонській областях через шість місяців — були залучені щонайменше півдесятка озброєних важкою технікою бригад. Щоб звільнити Мелітополь, а потім зайти в Херсонську область на Лівому березі Дніпра, українським військам доведеться пройти 300 кілометрів, розбивши десяток або і більше російських бригад і полків,   — йдеться в матеріалі.

По деяких з цих російських підрозділів ЗСУ вже завдали чутливих ударів, щоб зв’язати їх. Але навіть якщо росіяни не зможуть відреагувати на український контрнаступ через атаки, то вони в будь-якому випадку будуть заважати ЗСУ рухатися вперед. Тому українцям доведеться сконцентрувати багато сил за підтримки важкої техніки, щоб наступ виявився успішним.

- Є вагомі причини підозрювати, що російські військові помітять їх пересування і спробують зірвати накопичення за допомогою артилерії. Вочевидь, такі обстріли вже почалися,  — резюмує видання. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також