Форвард Микола Кухаревич з Рівненщини продовжить кар`єру в англійському Чемпіоншипі

1283 0

Ми у соцмережах:

Форвард Микола Кухаревич з Рівненщини продовжить кар`єру в англійському Чемпіоншипі

Про підписання контракту з футболістом оголосив валлійський "Свонсі". За кордоном Кухаревич виступає з липня 2021 року, перейшовши з "Руха" до французького "Труа" за 300 тисяч євро. Відтоді грав на правах оренди за бельгійський "Левен" та шотландський "Гіберніан".

Саме з "Труа" 22-річний нападник цього літа перейшов до "Свонсі". Контракт з Миколою укладений на три роки (до літа 2026-го) і передбачає опцію продовження на четвертий сезон, повідомляє Суспільне. Спорт. 

У новому клубі Кухаревич виступатиме під 19-м номером. Та офіційно розпочне сезон 5 серпня, коли "Лебеді" стартують у Чемпіоншипі з матчу проти "Бірмінгема". 

Микола Кухаревич народився у селі Удрицьк, що у колишньому Дубровицькому районі Рівненщини. Футболом, як і більшість здібних хлопчаків, почав займатися ще в дитинстві. Кухаревич тренувався у футбольній команді "Юніор" із міста Дубровиця. Дорога з Удрицька була неблизькою - майже 40 км., та попри це футболіст завжди знаходив час та сили кілька разів на тиждень приїздити на тренування. Першим коучем хлопця був тодішній тренер місцевої команди Роман  Стрибулевич. Мабуть, завдячувати появі такого таланта слід, насамперед, йому. Чимала роль завжди відводиться першому тренеру, адже фундамент закладає саме він.

 У 13 років життя маленького Миколи докорінно змінилося. Попри те, що Микола Кухаревич є уродженцем Рівненщини, свою професійну футбольну історію молодий футболіст розпочав у луцькій "Волині".

За словами нинішнього агента гравця Ярослава Зварича, він помітив Кухаревича на одному з дитячих футбольних турнірів. "Тоді я працював скаутом "Волині". Микола вже в 13 років вирізнявся фактурою. "Саме те, що потрібно Віталію Кварцяному" - подумав я тоді, коли вперше побачив цього хлопця" - розповів колишній скаут в інтерв'ю Sport.ua.

Відтак, висока результативність дала свої плоди, і в сезоні 17/18 Миколу Кухаревича стали залучати до ігор за "юніорів". У команді "Волинь" (U-19) нападник і провів наступні півтора року. За цей час футболіст зіграв 32 матчі (1902 хвилини) та відзначився 21 забитим (один із пенальті). Результативність Миколи навіть дещо підвищилася (у середньому, 0.6 м'яча за гру, у порівнянні із 0.5 на дитячому рівні). Настав час рухатися далі!

Уже згодом, у свої вісімнадцять, хлопець вирішив прийняти новий виклик і в лютому 2020 року підписав п'ятирічний контракт із львівським "Рухом", який тоді ще представляв першу лігу. У чемпіонаті України Кухаревич за "Рух" провів 24 матчі та забив 4 голи .

Про Кухаревича заговорили по-справжньому у 2020 році, коли  Руслан Ротань викликав перспективного нападника до лав молодіжної збірної України. Тренер "синьо-жовтих" повірив у нього, а Микола довів усе на футбольному полі. Перший матч - два забиті м'ячі. Другий поєдинок - і знову забитий гол! Кращого дебюту й не вигадаєш! Не дивно, що після цього на "Рух" посипалися пропозиції з-за кордону. Ось так звичайний хлопчик з Рівненщини став відомим футболістом та об'єктом уваги багатьох ЗМІ. 

Футболіст молодіжної збірної України (15 матчів, 3 голи). Провів 8 матчів у кваліфікації Євро-2023, без забитих голів.

За матеріалами tribuna.com:


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також