Фото на паспорт з друшляком на голові

2063 0

Ми у соцмережах:

Фото на паспорт з друшляком на голові

Чеській владі довелося видати громадянину республіки документ, що посвідчує особу з незвичайною фотографією: на ній у Лукаша Нови друшляк на голові. Дивний головний убір пояснюється тим, що чех — прихильник пастафаріанства і вірить у літаючого макаронного монстра.

За словами Нови, чиновники не протестували проти його твердого наміру фотографуватися з друшляком на голові. У відповідну установу Лукаш (як повідомляє "Ceska Pozice", молодий чоловік є членом піратської партії і працює у сфері комп'ютерних технологій) прийшов за півгодини до закриття в п'ятницю. Друшляк у нього, судячи з усього, був з собою. Коли його запитали, чому він хоче фотографуватися саме так, він відповів: "З релігійних переконань". Яку саме релігію він сповідує, службовці питати не стали. Це не перший випадок, коли люди фотографуються з друшляком на голові. Наприклад, в 2011 році житель Австрії Ніко Альм отримав посвідчення водія з такою ж фотографією, повідомляє krone.at. Спочатку чиновники не хотіли видавати йому документ, однак після того, як він пройшов психологічну експертизу, все-таки погодилися прийняти фотографію з друшляком і віддати посвідчення.

Пастафаріанство представляє собою пародію на релігію, адепти якої поклоняються літаючому макаронному монстру
Рух пастафаріанців заснував у 2005 році житель Канзасу Боббі Хендерсон на знак протесту проти введення в шкільну програму з біології уроків, які доводять можливість створення всесвіту творцем. Пастафаріанство представляє собою пародію на релігію, адепти якої поклоняються літаючому макаронному монстру і борються з усіма, хто заперечує його існування. У СНД кількість прихильників цієї релігії прибуває: минулого місяця релігійну групу Російська пастафаріанська церква зареєстрували в Москві, а тепер відділення "церкви" з'явилося і в Челябінську. Кожної п'ятниці у пастафаріанства — релігійне свято. Крім цього, прихильники вчення відзначають Пастху, Свято (в день святкування католиками Різдва) і Новий рік. Пастафаріанський рай включає, щонайменше, один пивний вулкан і одну фабрику стриптизу, повідомляється на сайті пастафаріанської церкви, де можна ознайомитися також із "заповідями" шанувальників макаронів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також