Фото у купальнику — така провина для виховательки, що й суди не допомагають

7816 0

Ми у соцмережах:

Віта Черешньовська

Колишня вихователька дитячого садка села Бугаївка Радивилівського району Віта Черешньовська уже виграла три суди, щоб поновитись на роботі. На захист педагога став навіть Верховний суд України. Однак уже більше року вона без роботи. Бо на думку Лариси Музики, керівниці закладу, яка її і звільняла, фотографії у купальнику з курорту в соціальних мережах є страшним злочином для педагога — «аморальною» поведінкою.

Віта Черешньовська, вихователька:

— Після судів мене поновили на роботі та й одразу звільнили. Тому мені знову довелось іти до суду, щоб оскаржити уже друге звільнення. Близько 20 тисяч гривень зарплати та 5 тисяч морального збитку мені ніхто теж не хоче віддавати. Бо виявляється, що в дитсадка немає фінансових рахунків. Нову судову справу призначили на 6 травня. Для мене важливо довести, що я була права.

Розумію, що у дитсадку працювати мені ніхто не дозволить. Але хочу лише, щоб у моїй трудовій книжці не було таких страшних записів. Розцінюю такі дії завідувачки як особисту помсту мені. Адже раніше ми направляли колективне звернення до сільської ради, що керівник закладу неналежно поводиться із колективом. Я його теж підписувала. Уже багатьох людей, які під ним підписалися, або звільнили із садка, або під тиском примусили написати заяву на звільнення. Зараз я перебуваю у декретній відпустці.

Олег Бернадський, адвокат завідувачки дитсадка Лариси Музики:

— Ми не згодні з рішенням судів. Зараз я готую позов до Європейського суду. Хай там дадуть оцінку кваліфікації наших суддів. Якщо говорити про Верховний суд України, то нам було відмовлено у скарзі лише тому, що ми не принесли оригінали фотографій із соціальної мережі. Окрім того, усі перемоги в судах колишньої виховательки є марними. Бо вони не долучили до справи сільську раду, яка й опікується садком. Тому ці рішення фізично неможливо виконати.

Основним нюансом, через що була звільнена ця вихователька, є те, що вона не мала відповідної освіти. Коли її приймали на роботу, то вона приховала, що ще навчалася на слюсаря у ПТУ. Отримувала там стипендію, ще й паралельно вчилася в університеті. Зараз сільська рада готує до неї зустрічний позов, щоб вона повернула усю заробітну плату, яка була їй виплачена за час роботи у дитсадку.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також