Фотографія як підстава для звільнення чиновника

2343 0

Ми у соцмережах:

Фотографія як підстава для звільнення чиновника

У Рівному під примусом двох десятків чоловіків, які представились "самообороною", написав заяву на звільнення директор обласної школи вищої спортивної майстерності. Майстер спорту міжнародного класу Леонід Камлочук, який напередодні Літніх ігор в Лондоні у липні 2012-го проніс олімпійський факел вулицями Рівного та в числі інших спортсменів передав його голові РОДА Василю Берташу. Спільне фотографування з колишнім головою ОДА і стало основним аргументом у звинуваченні п.Камлочука у "співпраці із злочинною владою".

Леонід Камлочук, директор комунального закладу "Обласна школа вищої спортивної майстерності": — Були лише чоловіки, на вигляд віком від 25 до 50 років. До мене в кабінет увірвалося з десяток, двоє з них у камуфляжній уніформі. Представились, що з самооборони. Півгодини відбивався від них, а потім таки написав заяву. Після того звернувся із заявою в міліцію, а також написав заяви на ім'я голови РОДА та голови облради, що попередні заяви про звільнення написав під тиском і прошу їх не враховувати. Голова облради Михайло Кириллов пообіцяв, що так і буде. 2014-30-p05_ogon

Леонід Камлочук (в центрі)
Але схоже, що в облдержадміністрації є дещо інше бачення, і ось чому саме. Місяць тому на зборах спортивної громади області порушувалося питання кадрових змін, і, зокрема, мене хотіли рекомендувати на начальника облуправління у справах молоді та спорту, але я відмовився і сказав, що хочу залишатися на своїй посаді. Учасники зборів з цим погодились. Відтак після їхньої рекомендації облдержадміністрація подала документ в обласну раду щодо продовження контракту зі мною. Одинадцятого квітня мене викликав на співбесіду заступник голови РОДА Олександр Савчук і запитав тільки про те, що я робив з листопада по березень. На це запитання я відповів не менш лаконічно — працював. На цьому й усе, сказав, що мене повідомлять про рішення. Жодних повідомлень не було, а коли я у вівторок сам поцікавився, то дізнався, що облдержадміністрація відкликала з обласної ради подання про продовження контракту зі мною. І начебто збирається рекомендувати колишнього директора нашої школи. Явно, виходячи не з професійних, а інших критеріїв, скажімо — політика, патріотизм. Що ж, від політики, як вже казав, я справді далекий, а щодо патріотизму… Я з підліткового віку в спорті. 42 рази був чемпіоном України, брав участь у шести чемпіонатах світу, семи чемпіонатах Європи, XXVII літніх Олімпійських іграх в Сіднеї, є майстром спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное. І все це під українським прапором, за нашу державу. Тому вважаю, що я більший патріот, ніж, скажімо, кожен з тих двох десятків здорових чоловіків, які в робочий час прийшли до мене і змушували написати заяву на звільнення, прикриваючись інтересами України. Олег Хомич, голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту: — Місяць тому спортивна громадськість Рівненщини на своїх зборах висловила побажання, щоб директором обласної школи вищої спортивної майстерності залишився Леонід Камлочук. Наша профільна комісія це побажання підтримала та рекомендувала голові РОДА і голові облради продовжити з ним контракт. А якщо зараз відбуваються якісь підкилимні ігри чи хтось хоче вирішити питання призначення по-іншому, то це вже буде в порушення закону про місцеве самоврядування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також