«Французька весна» у Рівному: фотовиставки, концерти та новий мурал

1808 0

Ми у соцмережах:

 «Французька весна» у Рівному: фотовиставки, концерти та новий мурал

Шістнадцятий фестиваль «Французька весна» цього року пройде в десяти містах України, зокрема у Рівному. «Французька весна» – це мистецький фестиваль, який триватиме місяць. Протягом квітня у Рівному показуватимуть різні вистави, концерти та виставки.

У Рівному фестиваль розпочнеться сьогодні о 16:30 з відкриття виставки фотографій Валентини Захарової «Обличчя Рівного» у ресторані «Ле гран кафе», що на вулиці 16 Липня, 44.

На фото Валентина Захарова

У проекті вирішили поєднати українську культуру з французькою. Вирішили зробити це через літературу. Тож на вулиці ми проводили опитування. Ми питали, що рівняни знають про французьку культуру, та робили їхні фото. Виявилося, що найчастіше рівняни читають французьку класику. А також майже усі дорослі та діти люблять комікси, зокрема «Астерікс і Обелікс», – розповіла Валентина Захарова.

На виставці покажуть фото рівнян, а у руках вони триматимуть книги, про які розповідали. Виставка триватиме до 11 квітня. Вхід вільний.

Також сьогодні у залі камерної та органної музики на Соборній, 137 о 19:00 відбудеться офіційне відкриття фестивалю. На заході буде присутня делегація Посольства Франції в Україні.

Десятого квітня у залі камерної та органної музики відбудеться концерт «Андре Жід та музика» струнного квартету «DANOS». Початок о 19:00. А 11 квітня о 19:00 у Рівненському академічному музично-драматичному театрі відбудеться джазовий концерт Тріо Венсана Буржекса. Квитки можна придбати у касі драмтеатру, за телефоном чи онлайн.

Виставку французької фотографині Аделін Кейль «Земна симфонія» презентуватимуть 13 квітня о 15:00 у міському Будинку культури. Аделін Кейль – відома французька фотографиня, яка має незвичайний погляд на буденні речі. Вперше вона приїхала до Рівного минулого року, коли представляла свою виставку «Маленькі безлади світу». Аделін фотографувала і гранітний кар’єр, і завод з незвичних ракурсів.

На тих фото є працівники заводу, але немає звичного для всіх нас заводу. В нерухомому стані Аделін годинами вичікувала потрібного моменту для фото. Під час роботи ми не мали можливості побачити одразу фото, оскільки вони були на плівці, – підкреслив виконавчий директор ТОВ «Технобуд груп» Олександр Ковальчук.

22 квітня у міському Будинку культури покажуть виставу «Концерт для двох клоунів».

Для того, щоб зрозуміти виставу, не треба знати французьку. Бо актори за допомогою рухів та емоцій будуть розказувати, як людину переповнює почуття любові. Минулого року цю виставу показували на сході України під час фестивалю «Французька весна», – розповіла директорка ГО «Альянс франсез» Надія Чумак.

Також спеціально на фестиваль «Французька весна» до Рівного приїде відомий стріт-арт художник Marko 93 з Парижу. Його роботи можна знайти від Ріо-де-Жанейро до Гонконгу. У своїх роботах він використовує різні символи, що надає малюнкам зміст. Такий малюнок він створить і у Рівному. Де саме з’явиться новий мурал, поки не відомо. Поспілкуватися з художником можна буде 26 квітня о 18:00 у «Альянс франсез» на вулиці Пушкіна, 17.

А закриватиме фестиваль 28 квітня DJ Nelson, який приїде із Нью-Йорку.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також