Французькі експерти прибули до України для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів Росії

543 0

Ми у соцмережах:

Французькі експерти прибули до України для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів Росії

Місія французьких експертів допомагатиме розслідувати воєнні злочини Росії. Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова під час спільної роботи у м. Буча Київської області.

- Представники правоохоронних органів Франції приєдналися до нашого фронту справедливості. Колеги із французької жандармерії та медичної служби Збройних Сил Французької Республіки прибули до України, щоб допомогти у розслідуванні вбивств російськими військовими людей на Київщині, - зауважила вона.

Місія приїхада із ДНК-лабораторією та необхідним обладнанням для організації огляду тіл та впізнання. Вона працюватиме в Україні упродовж 15 днів.

- Зібрані нами спільно з колегами докази будуть використовуватися у національних розслідуваннях, а також можуть бути передані до Міжнародного кримінального суду, - наголосила Ірина Венедіктова.

У Бучі вже завершилась ексгумація 49 тіл із великої тимчасової могили біля місцевого храму. Поруч знайшли ще три поховання із 6 тілами. Як повідомила Генпрокурор, в одному з них – за попередніми даними, мати і двоє дітей 4 і 11 років. Наразі із свідчень вважається, що їхній автомобіль був розстріляний і жінка з дітьми повністю згоріли.

-  Російські війська діють за тактикою випаленої землі: винищують все живе на своєму шляху. Ці невинні жертви - черговий доказ їхніх звірств, про які ми кричимо світові і які тихо, скурпульозно і професійно намагаємось розслідувати, щоб притягнути до відповідальності кожного воєнного злочинця з РФ, - підкреслила Ірина Венедіктова.

Вона також додала, що завтра починається розкопка ще одного великого поховання поруч із церквою в Бучі. За попередніми даними, там від 40 до 60 тіл загиблих.

До роботи приєднаються і французькі колеги. У складі групи судово-медичні експерти, експерти з балістики, експерти з питань ДНК-аналізу, експерт з дактилоскопіювання, вибухотехнік, експерт огляду місця злочину та помічники слідчих.

- Дипломатія президента України в дії - весь світ об‘єднується, щоб підтримати нашу державу в біді, яку принесла війна розв‘язана РФ, - заявила генеральний прокурор.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також