Французький журналіст у Житомирі: востаннє бачив таке у Чечні

1044 0

Ми у соцмережах:

Патрік Шовель – французький військовий кореспондент та документаліст з 50-річним стажем

Французький військовий кореспондент та документаліст Патрік Шовель, який нині перебуває у Житомирі, порівняв війну в Україні із війною у Чечні та назвав президента росії божевільним, адже він ризикує розв’язати третю світову війну.

Від війни в Чечні війна в Україні відрізняється у рази більшими масштабами, каже Патрік Шовель.
- Ми є свідками злочину, і єдина наша зброя – це преса, щоб показати погані речі, які відбуваються, а також думку всього світу. Востаннє я бачив таке у Грозному, у Чечні, коли росіяни прийшли у країну заради захоплення одного міста. Такий же сценарій зараз в Україні, але масштаби війни у рази більші. Я можу порівняти це із Грозним, Чечнею – там так само бомбили цивільних людей. Ті фото, які я зробив у Чечні, можна зараз показати тут, в Україні – і вони будуть однакові. Події розгортаються так само. На мою думку, війна у Чечні – це було свого роду тренування Росії перед вторгненням в Україну, – сказав Патрік Шовель.
Сам Патрік Шовель є французьким військовим кореспондентом та документалістом. Війни та військові конфлікти він висвітлює вже протягом 50 років. Він автор репортажів з 34 воєн. І сім разів був поранений.

- Але це інша історія, тому що одна країна нападає на іншу і все це базується на величезній брехні. Те, що говорить Путін, – неправда, це просто якась маячня. Я знаю росіян, серед них є хороші люди. Я впевнений, що 90 відсотків росіян проти війни, але вони не мають демократії, у росії панує диктаторський режим. Це дико бачити у ХХІ столітті, коли одна людина приймає такі рішення про третю світову війну. Я маю на увазі, що навколо нас є НАТО, і вони можуть змінити все за кілька хвилин і настане світова війна. Я вважаю, що Путін божевільний і думаю, що він програє у власній країні, у росії. Тому що люди не приймуть це. Це дуже небезпечна ситуація, тому що це не просто напад однієї країни на іншу, це вперше, коли війна ведеться настільки близько до Європи, – зазначив Шовель. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також