Французькому підприємству на Рівненщині не погоджували поштову адресу

1863 0

Ми у соцмережах:

Французькому підприємству на Рівненщині не погоджували поштову адресу

Після заяви послині Франції в Україні Ізабель Дюмон, що підприємства з французькими інвестиціями на Рівненщині скаржаться на місцеву владу, Рівненська ОДА взялася розбиратися в проблемі, що, за словами пані Дюмон, тривала роками.

 Днями заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зустрівся з депутатами Зорянської сільської ради Рівненського району та керівниками "Консюмерс-Скло-Зоря".

Як повідомляє прес-служба РОДА, вперше за круглим столом зібралися сторони цього конфлікту.
 Вони не можуть дійти згоди у двох питаннях: сільрада не присвоює поштову адресу підприємству, оскільки те розташоване за межами населеного пункту, а підприємство відмовляється сплачувати пайову участь для розвитку інфраструктури села, бо не на його території.
Складності додає той факт, що закон не дає чітких вказівок з цього приводу, тож кожен трактує його в свою користь, а справа про присвоєння адреси нині на розгляді суду.
«Отут є колізія і той момент, де підприємство знає що по-правильному сплачувати податки, давати робочі місця, залучати валюту в Україну, але є дві сторони, дві позиції. Як нам бути? У нас немає іншого варіанту, як постійно бути в контакті з підприємством і знаходити спільні рішення. Я знаю, що всі рішення просто не пройдуть і, напевно, деякі будуть в судах, але ми не повинні пройти ту точку неповернення, коли вже інвестору буде не вигідно працювати в Зорі» - переконував присутніх Ігор Тимошенко.
Голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук запропонував розробити уніфікований для всіх підприємств району механізм пайової участі та затвердити його на сесії. Таким чином  "Консюмерс-Скло-Зоря" отримає законні, прозорі підстави для інвестицій у розбудову інфраструктури села, а сільрада погодить поштову адресу.
Нині сторони взяли паузу і ретельно обдумують цей варіант. Наступну зустріч запланували за тиждень.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також