Фрикасе з куркою

285 0

Ми у соцмережах:

Фрикасе з куркою

Для того, щоб приготувати цю французьку страву з тушкованим м’ясом, знадобляться такі продукти: курячий бульйон — 1 склянка; вершки — 0,5 склянки; біле вино — 1,5 склянки; курячі стегна — 6 шт.; печериці — 2 склянки; цибуля — 1–2 шт.; цибуля шалот — 1 шт.; часник — 2 зубчики; борошно — 1 ст. л.; сіль — 2 ч. л.; олія — 1 ст. л.; перець — 0,5 ч. л.; кайєннський перець (гострий червоний) — щіпка; чебрець — 6 гілочок.

Промийте курячі стегенця та зріжте з них шкірку. Підсоліть м’ясо з обох боків. Розігрійте олію в пательні на середньому вогні та покладіть спочатку стегенця частиною, на якій була шкірка, донизу. Смажте, доки поверхня м’яса не підсмажиться і не витопиться жир, протягом приблизно 5 хвилин. Після цього ніжки слід перевернути і смажити з іншого боку — протягом приблизно 2 хвилин.

Промийте печериці і наріжте їх пластинками. Цибулини наріжте, а часник подрібніть. Дістаньте з пательні стегенця, залишивши 2 ст. л. витопленого жиру, та всипте нарізані гриби. Смажте печериці протягом 5–8 хвилин, до підрум’янення. Тоді додайте цибулю шалот і часник і готуйте приблизно 5 хв, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м’якою і напівпрозорою. Поперчіть, додайте кайєннський перець і борошно — і, перемішуючи, готуйте суміш до загустіння.

Тоді влийте біле вино і готуйте соус, помішуючи, поки алкоголь не випарується. Збільште вогонь і варіть соус протягом 3–5 хвилин. Після цього влийте курячий бульйон, покладіть чебрець і лавровий листок і доведіть рідину до кипіння на сильному вогні.

Зменшіть вогонь до середнього і покладіть в пательню підсмажену курку з соком, що утворився. Накрийте кришкою і тушкуйте страву на слабкому вогні 45 хвилин, перевертаючи стегенця час від часу.

Після цього зніміть кришку і протушкуйте страву до розм’якшення курки і загустіння соусу. Якщо рідина швидко випаровується, додайте ще трохи води або бульйону.

Наприкінці приготування фрикасе додайте вершки і тушкуйте страву, поки соус не досягне бажаної густоти. Тоді посипте курку чебрецем і подавайте до столу з гарніром, наприклад, пюре або запеченими овочами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також