На думку лікарів, груші є найкращими фруктами для сніданку, що допомагають зменшити темпи розвитку невиліковної недуги.
Хвороба Паркінсона — це стан, що характеризується поступовим ушкодженням нервів головного мозку. При цьому відбувається втрата нервових клітин, які використовуються для передачі повідомлень між мозком і нервовою системою. Проявляючись спочатку як легкі, ознаки хвороби мають тенденцію до прогресування, значно погіршуючи якість життя людини.
Британські медики рекомендують вживати груші, починаючи вже зі сніданку. Це може допомогти зменшити ступінь прояву неприємних симптомів паркінсонізму, — зазначають неврологи.
За їхніми словами, більшість пацієнтів з хворобою Паркінсона стикаються з проблемою закрепів, це один з найбільш поширених симптомів захворювання. Закреп при цьому діагнозі небезпечний ще й тим, що може негативно впливати на засвоєння ліків. Додавання в раціон пацієнтів з паркінсонізмом більшої кількості груш є одним з найкращих простих способів вирішити проблему закрепів. Дослідження показало, що цей фрукт багатий клітковиною, яка допомагає нормалізувати перистальтику кишечнику.