Фрукти та овочі, котрі корисно їсти зі шкіркою

1302 0

Ми у соцмережах:

Фрукти та овочі, котрі корисно їсти зі шкіркою

Не усі фрукти і овочі корисно їсти без шкірки. У ній є багато поживних та корисних елементів. Знімаючи шкірку з цих продуктів, людина забирає в себе половину вітамінів. Експерти в галузі здорового харчування назвали п'ять продуктів, у яких необхідно зберігати шкірку.

фрукти із шкіркою Яблука. Очищаючи яблука від шкірки, ви втрачаєте одне з головних їхніх харчових достоїнств — розчинне волокно пектин. Він знижує рівень «поганого» холестерину і утримує в стабільному стані показники цукру в крові. Виноград. Справді, виноград містить значно більше пестицидів, ніж будь-який інший фрукт. Але все одно, з нього не слід знімати шкірку, адже в ній міститься ресвератрол, який дуже корисний для серця. Картопля. У шкірці картоплі міститься набагато більше заліза, волокон і фолатів, ніж у м'якоті. У реальності, в шкірці картоплі в 5-10 разів більше антиоксидантів, ніж у м'якоті. Огірок. У шкірці огірка є кальцій, фосфор, магній, калій, вітаміни А і К. Вона містить багато корисних для здоров'я волокон, які не тільки стимулюють травні процеси, але і забезпечують тривале відчуття ситості, оберігаючи від переїдання. Баклажан. Шкірка баклажана містить сильний антиоксидант насунін, який вкрай важливий для підтримки здорової тканини мозку. Насунін є флавоноїдом, і якщо ви вживаєте значну його кількість, то набагато рідше набираєте зайву вагу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також