Футбол і міліцейський протокол

1695 0

Ми у соцмережах:

Футбол і міліцейський протокол

Напередодні Різдва міліціонерам довелося вгамовувати трьох заступників голови Рівненської обласної Федерації футболу.

Михайло Кривко
Михайло Кривко
Протистояння в обласній Федерації футболу триває понад рік. Ми вже розповідали про невдалу спробу частини активістів навесні минулого року провести перевибори. Йдеться не лише про переобрання голови обласної Федерації футболу, яким з 2012 року є Михайло Кривко. "Опозиційні" активісти вимагають переобрання усіх органів футбольної влади. Але під час конференції у квітні делегати навіть не змогли затвердити порядок денний. Чергова спроба запланована на 4 лютого. Про проведення 4 лютого позачергової конференції, на якій одним з питань будуть вибори голови та заступників, члени виконкому оголосили 25 грудня. Чинний голова РОФФ Михайло Кривко на початку засідання виконкому був присутній, але згодом демонстративно залишив його. 30 грудня у своєму розпорядженні, оприлюдненому на сайті обласної федерації, пан голова назве засідання зірваним, призначивши іншу дату.
Володимир Поліщук
Володимир Поліщук
Тим же розпорядженням п.Кривко призупиняє повноваження свого першого заступника Володимира Поліщука та заступника Олега Кучера: "У березні 2014 року заступник голови РОФФ Поліщук В.П. з`явився у РОФФ з метою подання ним заяви від свого імені та від імені інших осіб про проведення позачергового засідання виконкому РОФФ в березні 2014 року. Фактично з моменту подання такої заяви всі дії першого заступника голови РОФФ носять деструктивний характер: Поліщук В.П. систематично створює конфліктну ситуацію між членами виконкому РОФФ, розповсюджує неправдиву інформацію, підриває імідж єдиної політики футболу на Рівненщині, питання чого уже порушувалося і в засіданнях Рівненського міського суду Рівненської області, і у Комітеті з питань етики Федерації футболу України. Під вплив першого заступника голови РОФФ Поліщука В.П. потрапив заступник голови РОФФ Кучер О.М., який, за розподілом обов'язків, відповідає за розвиток дитячо-юнацького футболу, однак фактично самоусунувся від покладених на нього обов'язків". Володимир Поліщук, перший заступник голови РОФФ:
— Коли п. Кривко пішов із засідання, головувати почав я, як перший заступник голови. Не бачу підстав вважати засідання виконкому зірваним, адже на ньому була присутня більшість членів, а також перший заступник. Ми прийняли рішення про проведення позачергової конференції, створили робочу групу з організації конференції, пізніше мене обрали головою цієї робочої групи. Оформивши документально протокол засідання виконкому, а також робочої групи, я, заступник голови Олег Кучер, а також член виконкому, голова Рівненської міської Федерації футболу Валерій Гладков, 5 січня вирушили до офісу федерації. Заступник голови РОФФ Ярослав Коломис відмовився нас пускати, мовляв, ми відсторонені, а відтак нелегітимні. Зрештою, ми відтіснили п. Коломиса і зайшли всередину. Усі документи я залишив там, отримавши відповідний підпис від бухгалтера, яка єдина на той момент перебувала в приміщенні. На вулиці до нас підійшов дільничний міліціонер, на прохання якого ми дали письмові пояснення, хто ми і що нікого не чіпали. Згодом я розіслав листи понад півсотні колективних членів федерації про те, що 4 лютого о 12.00 в приміщенні профспілок відбудеться конференція. Крім цього, я відправив лист з рішенням виконкому до Федерації футболу України. Щодо своєї нелегітимності і відсторонення, то хочу нагадати, що у мене, як і в Олега Кучера, виборна посада, і переобрати нас може тільки конференція. Ми не прибиральниця чи водій, яких голова може відсторонити своїм розпорядженням. Навіть на столичному рівні, де стосунки між президентом ФФУ та першим заступником значно напруженіші, Анатолію Конькову не спало на думку відсторонювати Анатолія Попова.
Сергій ТАТАРЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також