Футбол сьогодні: найбільш обговорювані події літнього міжсезоння

550 0

Ми у соцмережах:

Футбол сьогодні: найбільш обговорювані події літнього міжсезоння

Футбольний сезон 2022/23 практично завершено, тому головною темою найближчих тижнів стануть переходи гравців до інших клубів. Трансферне вікно у більшості топових чемпіонатах ще не відчинилося, але на ринку вже відбулося кілька гучних подій. Почнемо з дещо сумних новин. Європейський футбол сьогодні прощається одразу з двома видатними гравцями, володарями «Золотого м'яча». Карім Бензема залишає мадридський «Реал» та переїжджає до Саудівської Аравії. Ліонель Мессі очікувано не став пролонгувати угоду з ПСЖ та досить несподівано вирішив продовжити кар'єру в американському «Інтері Маямі». Не виключено, що цього літа змінить прописку й хорват Лука Модріч, якого теж сватають до Саудівської Аравії. Це означатиме, що наступного сезону в європейських чемпіонатах не гратиме жоден футболіст, що вигравав найпрестижнішу індивідуальну нагороду ФІФА.

Серед переходів, які відбулися офіційно, можна згадати наступні:
 
-    Джуд Беллінгем з «Боруссії» (Дортмунд) до «Реалу» (Мадрид);
 
-    Крістофер Нкунку з РБ «Лейпціг» до «Челсі»;
 
-    Н'Голо Канте з «Челсі» до саудівського «Аль-Іттіхада».

У футболі сьогодні важко щось передбачити, особливо коли мова йде про трансферний ринок. Чутки тут змінюють одна одну з калейдоскопічною швидкістю. Наразі активно обговорюється можливий перехід англійського нападника Гаррі Кейна до «Реалу» або «Баварії». Також повідомляють про ймовірність повернення Неймара до «Барселони», відходу Кіліана Мбаппе та Ілкая Гюндогана з ПСЖ та «Манчестер Сіті» відповідно. Це лише вершина айсберга. Уболівальникам залишається стежити за подіями та очікувати офіційних повідомлень від улюблених клубів.  

Які трансфери футболу можуть здивувати українських вболівальників

Українські клуби зможуть реєструвати нових гравців з 1 липня. Зимове трансферне вікно запам'яталося гучними переходами Мудрика, Циганкова та Забарного з УПЛ до топ-чемпіонатів. Цього літа навряд чи варто сподіватися на щось подібне. Найбільш серйозні міжнародні трансфери футболу пов'язують з іменами Артема Довбика та Анатолія Трубіна. Нападник «Дніпра-1» давно говорить про бажання продовжити кар'єру за кордоном. Щоправда, він тільки но підписав з дніпрянами новий контракт, але швидше за все це лише бажання віддячити клубу та дати йому заробити на переході. Анатолій Трубін, навпаки, не поспішає продовжувати угоду з «Шахтарем». Схоже, що перспективний воротар остаточно вирішив влітку переїхати в інший чемпіонат.
 
З можливих «вхідних» трансферів футболу наразі активно обговорюється ситуація з Андрієм Ярмоленком. Повідомляють, що капітан збірної України веде переговори щодо свого повернення до київського «Динамо». Такий варіант виглядає не дуже реальним з огляду на обставини. Якщо Андрій піде на суттєве зменшення зарплатні та переїзд з сім'єю до країни, де триває війна, подібний вчинок буде дійсно вартим поваги.

 

Автор sport.ua: Сергій Циба - https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також