Футболіст з Дубровицького району незабаром гратиме проти «ПСЖ» та «Ліона»?

5376 0

Ми у соцмережах:

Футболіст з Дубровицького району незабаром гратиме проти «ПСЖ» та «Ліона»?

19-річний уродженець села Удрицьк, що у колишньому Дубровицькому районі, Микола Кухаревич з наступного сезону перейде до французького клубу «Труа». Про це інформує пресслужба львівського «Руху», за який зараз виступає Микола. Клуби та гравець підписали контракт, що набирає чинності з 1 липня цього року.

Подробиці контракту в «Русі» не розголошують, втім, за словами його президента Григорія Козловського, крім самої трансферної суми для «Руху», прописана низка бонусів та право на відсотки від майбутніх переходів футболіста.

Клуб «Труа» нині виступає у французькій Лізі 2, тобто у другому французькому дивізіоні. На цей момент він є лідером цієї ліги, а тому є велика ймовірність, що в наступному сезоні «Труа» підвищиться у класі й виступатиме у Лізі 1 разом з французькими грандами «ПСЖ», «Ліоном», «Монако», «Марселем» та іншими. У 2020 році клуб «Труа» придбала компанія City FootballGroup, яка у своїй структурі налічує десять клубів, у тому числі й «Манчестер Сіті».

— Розумію, що від цього залежить моя подальша доля, — поділився враженнями з пресслужбою «Руху» від підписання контракту Микола Кухаревич. — Нове середовище, нова мова, нові знайомства тощо. Життя перевернеться на сто вісімдесят градусів. Вже прокручую в голові, як до цього всього звикати і адаптуватися. Гадаю, це буде нелегко, але я вже звик ставити перед собою важкі завдання і справлятися з ними.

Нагадаємо, перед Новим роком з’явилася інформація, що клуб веде переговори щодо Кухаревича з бельгійським «Андерлехтом» і що футболіст туди навіть їздив на медогляд.

Нині Микола є гравцем основи львівського «Руху», що грає в Українській прем’єр-лізі, а також футболістом молодіжної збірної України. Свій футбольний шлях він починав у Дубровицькій ДЮСШ, куди з Удрицька на тренування їздив потягом. У 13 років Кухаревич переїхав до школи луцької «Волині», а торік звідти перейшов до «Руху».

Якщо так станеться, що Микола Кухаревич таки поїде до Франції, то він стане першим уродженцем Рівненщини, який виступатиме у цій країні. Втім, не першим з наших земляків, хто грав за кордоном. Так, нині у казахському клубі «Сабах» грає рівнянин Дмитро Кльоц. У сезоні-2016–2017 за бельгійський «Кортрейк» демонстрував майстерність Андрій Тотовицький з Кричильська. З 2016-го по 2019-й поїздив по світу дубенчанин Віталій Приндета. Він грав за грецькі команди «Платаніас» та «Ламія», а також за російський «СКА-Хабаровськ». Нинішній нападник «Вереса», уродженець Костянтинівки Михайло Сергійчук у 2019-му грав за латвійський «Вентспілс». Рівнянин Амбросій Чачуа у 2018-му виступав за казахський «Акжайик», а в 2019-му за грузинське «Торпедо» (Кутаїсі). За угорські клуби «Галадаш» та «Залаегерсег» у минулому та позаминулому роках грав Олег Голодюк із Вараша.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також