Футболіст-боксер отри­мав пів­ро­ку дис­ква­лі­фі­ка­ції

1706 0

Ми у соцмережах:

Футболіст-боксер отри­мав пів­ро­ку дис­ква­лі­фі­ка­ції

Футболіст сарненського "Маяка" Ігор Носарєв отримав піврічну дискваліфікацію. Контрольно-дисциплінарний комітет обласної федерації футболу таким чином покарав гравця за удар в обличчя арбітра матчу за Суперкубок між "Маяком" та оржівським "ОДЕКом" Романа Новосада. Згодом це відео отримало неабияку популярність в Інтернеті.

НОСАРЄВ Не зможе вийти на поле Носарєв, починаючи з перших офіційних матчів під егідою РОФФ, найімовірніше, це буде Меморіал Шморгуна, що стартує в березні. Поки що стосується ця дискваліфікація обласних турнірів. Але рівненський КДК паралельно підготував ще й звернення до Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України, в якому просить, щоб він рекомендував іншим регіональним федераціям підтримати дискваліфікацію. Анатолій Биков, голова Контрольно-дисцип­лі­­нар­но­го комітету РОФФ:

— У чинному дисциплінарному кодексі обласної федерації є єдиний пункт, що стосується цієї ситуації: за застосування фізичної сили до офіційної особи федерації — півроку дискваліфікації. Наприклад, на Волині за подібний проступок дискваліфікація від шести місяців до трьох років, або мінімум 10 ігор. Тобто ми, якби й хотіли покарати гравця жорсткіше, зробити цього не могли.
Микола Васюта, голова Комітету арбітрів РОФФ:
— Комітет арбітрів у своєму зверненні просив жорсткіших санкцій, аж до пожиттєвої дискваліфікації, але, як з'ясувалося, півроку — це максимальне покарання у нашому дисциплінарному кодексі. Як на мене, це дуже м'яке покарання. За такі вчинки треба карати, щоб інші боялися таке робити. За удар арбітра дискваліфікація має бути щонайменше три роки. Тому сподіваюся, що федерація незабаром перегляне дисциплінарний кодекс.
Ігор Носарєв був не єдиний, по кому вдарив караючий меч футбольного правосуддя. За поштовхи арбітра у цій же грі дискваліфікацію одержали гравці "ОДЕКа" Андрій Колаковський та Сергій Чикалюк-Козакевич, відповідно, чотири та три матчі в іграх чемпіонату та Кубка області. Останнє рішення обурило представників "ОДЕКа", і вони налаштовані подавати апеляцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також