Після скандалу із зґвалтуванням нардеп з Рівненщини і не думає складати мандат

4342 0

Ми у соцмережах:

Після скандалу із зґвалтуванням нардеп з Рівненщини і не думає складати мандат

Роман Іванісов, якого «озеленені» виборці зробили влітку народним депутатом, вийшов на люди після перерви, викликаної скандалом щодо його минулого. Поки нардеп «хворів», до інформації про те, що він був свого часу засуджений за групове зҐвалтування, додалися відомості про його фальшиву освіту — навчальні заклади, які Іванісов ніби закінчив, повідомили, що у них не було такого студента. Але це не заважає Ґвалтівнику та фальшувальнику документів впевнено почуватися у Верховній Раді. Замість того, щоб або зізнатися у скоєних злочинах, або їх документально заперечити, Іванісов продовжує мимрити щось про «фейки» та «бруд». А що йому зроблять? Він же не один такий серед народних обранців. На інших ще просто як слід не «копали».

Обрали Романа Іванісова як кандидата від президентської партії «Слуга народу» мешканці Рівненського, Острозького, Гощанського та Корецького районів, а також кількох вулиць в районі Північного та льонокомбінату в Рівному. Ще напередодні виборів до ЗМІ надходили анонімні листи про те, що Роман Іванісов був засуджений у 90-х за зґвалтування, проте доказів цього влітку ніхто не надав. У листопаді інформація знову з’явилася, і цього разу навіть генпрокурор підтвердив, що судимість була, проте вже погашена. Після цього скандалу журналісти з’ясували ще й те, що Роман Іванісов не навчався у Бердянському університеті менеджменту та бізнесу і Запорізькому національному університеті, як вказував у своїй біографії. Ці заклади заперечили, що мали такого студента.

Романа Іванісова на початку грудня виключили з фракції «Слуга народу». Перед цим президент Зеленський заявляв, якщо інформація про причетність нардепа до зґвалтування підтвердиться, його змусять скласти мандат. Проте прощатися з депутатством добровільно Роман Іванісов не збирається, а позбавити депутата-мажоритарника мандата примусово можливо лише у п’яти випадках, передбачених Конституцією: у зв’язку з набранням чинності обвинувального вироку щодо нього; визнання його судом недієздатним або безвісти зниклим; припинення його громадянства або його виїзду на постійне проживання за межі України; якщо протягом двадцяти днів з дня виникнення обставин, які призводять до порушення вимог щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, ці обставини ним не усунуто; та у зв’язку з його смертю. У Конституції передбачена також додаткова підстава для дострокового припинення повноважень для депутатів, які пройшли за списком партій: «невходження народного депутата, обраного від політичної партії, до складу депутатської фракції цієї політичної партії або виходу народного депутата зі складу такої фракції». Але цю норму до Романа Іванісова застосувати не можуть. Та й чи б взялися застосовувати, якби могли?

У листопаді керівництво фракції «Слуга народу» заявляло, якщо Роман Іванісов спростує інформацію про зґвалтування, його повернуть у фракцію. Про позбавлення мандата та перевибори у 153-му окрузі у фракції не йшлося.

Роман Іванісов продовжує відкидати усі звинувачення:

— Чому я повинен складати мандат? Я порушив закон десь? Це по-перше. А по-друге, я фейки не коментую. По-третє, я був на лікарняному і чекав групу спеціалістів, які зараз займаються всіма тими ганебними питаннями, тим брудом, який на мене вилили. Ми вже знаємо, хто це замовив, за які гроші шалені це зробили. Згодом все почуєте і побачите. Зараз не хочу говорити, щоб не бути голослівним.

У Верховній Раді залишаюся на своєму місці, не чув, що мене планують пересаджувати в іншу частину зали. Я присягав на вірність президенту України і працюю на президента України, а тому вступати ні в які об’єднання чи інші команди не збираюся. Про повернення до фракції я поки навіть не спілкувався — у мене помер рідний брат, мама у реанімації.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також