Гаражі — терміново під знос, бо стояли на теплотрасі

1000 0

Ми у соцмережах:

Гаражі — терміново під знос, бо стояли на теплотрасі

У Рівному комунальникам довелося терміново зносити гаражі на вулиці Грушевського, під якими прорвало теплотрасу. Зазвичай власників незаконних споруд попереджають заздалегідь і дають кілька днів, щоби вони самотужки прибрали своє майно з міської землі. Але цього разу діяти довелося швидше. Долю чотирьох гаражів вирішили на позачерговому засіданні міськвиконкому 18 січня — аби обурені рівняни не мерзли.

В’ячеслав Качмар, заступник начальника управління містобудування та архітектури:

— 12 січня до нас звернулося з листом «Рівнетеплоенерго», що в них на котельні, яка знаходиться на вулиці Василя Червонія, є витік теплоносія з теплових мереж. Під час обстеження тепломережі виявлено місце витоку між тепловими камерами на вулиці Грушевського, 38-А. Для того, щоб провести ремонт і аварійні роботи, необхідно зняти чотири тимчасові споруди (хоча там їх є більше) — три самовільних гаражі й одну «черепашку».

Наступного ранку у двір багатоповерхівки пригнали автокран. Комунальники кажуть, власників гаражів таки попереджали про демонтаж завчасно, щоб ті забрали свої речі. Та як виявилося уже на місці, в одному з них стояв автомобіль. Господар не встиг його вивезти, бо пішов воювати. Тож авто відбуксували. Гаражі мешканцям повернуть, але їм доведеться оплатити вартість демонтажу та зберігання на спецмайданчиках.

Євгеній Іванішин, заступник міського голови Рівного:

— Ситуація екстрена, бо мешканці прилеглих багатоповерхівок могли залишитися без опалення у зимовий період. І ця історія показує, чим заважають тимчасові споруди, в тому числі — гаражі.

То скільки ж іще самовільних гаражів та кіосків залишилося демонтувати у Рівному? Вочевидь, немало. Бо щороку їх демонтують десятками, і кінця тому поки не видно. Періодично їхні списки виносять на спеціальну комісію з демонтажу, а потім на виконком. Минулого разу в листопаді прибрали 4 кіоски із зупинок в районі Покровського собору та пивзаводу, біля ТЦ «Галерея Прем‘єр» і на проспекті Миру. У них не було паспортів прив‘язки, і вони також стояли на інженерних комунікаціях — хіба що до аварії під ними не дійшло. А рівняни у соцмережах радять чиновникам придивитися до ще кількох таких споруд: на вулицях Транспортній, Шухевича та Кулика-Гудачека.

До речі, у Рівному діє інтерактивна карта тимчасових споруд, де усі бажаючі можуть перевірити, які з них стоять легально, а які — уже демонтовано чи тільки потраплять під знос.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також