Гарбуз зі смаком манго. Як приготувати смачний десерт на зиму

320 0

Ми у соцмережах:

Гарбуз зі смаком манго. Як приготувати смачний десерт на зиму

Розпочинається сезон збирання врожаю гарбуза, з якого можна приготувати цікаві та смачні страви — оладки, ароматну кашу в духовці або ж кекси з гарбузом та яблуком. Ми ж вам пропонуємо рецепт консервування — гарбуз за смаком виходить як манго.

Інгредієнти: гарбуз (1 кг), апельсин (1 шт.), лимон (1 шт.), цукор (250 г), лимонна кислота (5 г).

Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на скибочки та нарізаємо їх середніми кубиками. Викладаємо їх у глибоку миску.

Лимон і апельсин промиваємо, викладаємо в іншу миску, заливаємо окропом і залишаємо на 1 хвилину. В цей час нарізаємо цитрусові разом зі шкіркою акуратним кубиком.

Змішуємо в глибокій мисці нарізані гарбуз, апельсин, лимон, додаємо цукор та лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо, накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 3–5 годин.

Тим часом підготуємо банки (найкраще 0,5 л) та кришки. Промиваємо їх і стерилізуємо в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки обдаємо окропом або ж кип’ятимо в каструлі з водою 5–7 хвилин.

Через зазначений проміжок часу розкладаємо шматочки гарбуза разом із лимоном та апельсином у стерилізовані банки, накриваємо кришками.

Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Ставимо в неї банки, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо на середньому вогні приблизно 30 хвилин після закипання води. Потім герметично закриваємо кришками і чекаємо, поки заготовка повністю охолоне.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також