Гарбузове насіння має дуже багатий склад: у ньому містяться марганець, мідь, магній, цинк, залізо, рослинний білок, вітаміни А і Е. Воно є хорошим джерелом мікроелементів при одноманітному раціоні. Насіння гарбуза — дуже цінне джерело корисних жирів під час посту і для вегетаріанців.
Вітаміни А і Е в складі насіння корисні для здоров’я шкіри і нігтів. Насіння гарбуза має протигрибкові та противірусні властивості, а також знижує ризик розвитку діабету. Мікроелементи в його складі нормалізують сон, підтримують імунітет, покращують роботу серця.
Але насіння гарбуза — сильний алерген. Воно протипоказане при виразці, гастриті, захворюваннях печінки і підвищеній кислотності. Але при дотриманні добової норми навіть в таких випадках насіння гарбуза навряд принесе шкоду.





