Таким десертом можна замінити цукерки та інші солодощі. Навіть ті, хто не любить гарбуз, із задоволенням його їстимуть.
Гарбуз – дуже корисний, він містить вітаміни А, С, В, В2, Е, РР, Т, каротин, білок, клітковину, мінерали. Він сприяє природному очищенню організму, допомагає виводити зайву рідину, поліпшує травлення.
300 г м’якоті гарбуза, 1 ст. л. цукру, пів лимона, кориця за смаком, мед
Гарбуз нарізати невеликими кубиками. Додати цукор і перемішати.
Накрити тарілкою і поставити на 3 хв. (потужність 800 Вт) у мікрохвильову пічку.
Потім додати лимонну цедру, сік і корицю за смаком.
Знову накрити і поставити у мікрохвильовку на 2 хв.
При подачі на стіл полити медом. Можна також посипати подрібненими волоськими горіхами.
Якщо готувати в духовці, то 15-20 хв. при 170 град.