Красиво оформлена страва справді смачніша, підтвердили науковці. Задля експерименту був створений салат "за мотивами" одного з абстрактних полотен російського художника Василя Кандинського — "Малюнка №201". Усього в абстрактному салаті було 30 інгредієнтів: гриби портобелло, ендивій, броколі, жовтий та червоний солодкий перець, цвітна капуста, горох мангетот та ін.
Красиво оформлена страва справді смачніша, підтвердили науковці. Задля експерименту був створений салат "за мотивами" одного з абстрактних полотен російського художника Василя Кандинського — "Малюнка №201". Усього в абстрактному салаті було 30 інгредієнтів: гриби портобелло, ендивій, броколі, жовтий та червоний солодкий перець, цвітна капуста, горох мангетот та ін. Різнокольорових соусів теж використали кілька, а ще було пюре з моркви та буряка, грибна есенція з чорнилом кальмара та крем із цвітної капусти з лемонграсом. Скуштувати страву запросили 60 добровольців віком від 18 до 58 років. Для порівняння їм запропонували точнісінько такі салати, але вже без художнього оформлення: один просто перемішали, а інгредієнти другого абияк розклали на тарілці. Учасникам більше сподобався салат-абстракція. Вони запевнили, що він смачніший, і в ресторані вони б заплатили за таку страву дорожче.