Гаряча ванна може бути небезпечною

842 0

Ми у соцмережах:

Гаряча ванна може бути небезпечною

Багато хто любить ніжитися у ванні, але є кілька причин бути обережнішими.

Занадто довге перебування. Занадто часте або тривале перебування в гарячій ванні може нашкодити природній мікрофлорі шкіри. Багато бактерій на ній захищають людину від інфекції. Крім того, змивається зі шкіри захисний жировий шар, який робить її еластичною і м'якою. Експерти не рекомендують проводити у воді довше 20 хв.

Косметичні засоби. Найчастіше миття у ванні супроводжується використанням різних миючих засобів: мила, скрабів, гелів та ін. Але вчені рекомендують бути обережнішими з миючими засобами. Багато з них порушують природний баланс шкіри, провокуючи появу проблем зі шкірою. А антибактеріальне мило вбиває не тільки шкідливі мікроорганізми, а й корисні.

Мочалка. Лікарі б'ють на сполох з приводу її масового використання. Річ у тім, що мочалка «зчісує» омертвілі клітини шкіри, бруд і бактерії. Що в цьому поганого? Структура мочалки така, що все це нікуди з неї не зникає, і кожне нове її використання є обміном між старим брудом і новим. А враховуючи, що вологість і тепло — улюблене середовище розмноження бактерій, використання мочалки не здається таким вже гігієнічним і безпечним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також