Гаряче — не завжди добре

718 0

Ми у соцмережах:

Гаряче — не завжди добре

Через сучасний темп життя і нестачу вільного часу багато людей обмежуються душем, але є й такі, що полюбляють поніжитися в гарячій ванні. Однак при недотриманні низки правил вона може завдати шкоди здоров’ю.

Занадто тривале перебування у ванні може призвести до порушення мікрофлори шкіри, на якій знаходяться і корисні мікроби. Крім того, і до сухості шкіри та ранньої появи зморщок. Рекомендований час для прийняття гарячої ванни — не більше 20 хвилин.

Звичним «супутником» гігієнічних процедур є мочалка, яка також може становити небезпеку для шкіри. У ній затримуються мертві частинки шкіри, також можуть накопичуватися мікроби, для яких ванна кімната — це ідеальне місце для розмноження. Тому фахівці рекомендують міняти мочалку кожних два місяці або й зовсім митися без неї. А безконтрольне використання різноманітних гелів, шампунів, олійок порушує природний імунітет шкіри.

Занадто висока температура води може стати причиною різкого підвищення артеріального тиску і появи проблем із серцево-судинною системою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також