Гастроблогер Костянтин Грубич на Оствиці варитиме «Валківський борщ»

426 0

Ми у соцмережах:

Гастроблогер Костянтин Грубич на Оствиці варитиме «Валківський борщ»

Цієї суботи, 29 червня, у Рівному на Оствиці буде цікавий захід під назвою "Молодий борщ". В області він уже набирає формату щорічного, у цьому році буде третій за ліком. А ще – благодійним.

Що буде у парку історичної реконструкції на березі Басівкутського водосховища:

з 10:00 – виставка-ярмарка місцевих виробників;

з 12:00 – медична локація, розважальна програма для дітей, можливість поплавати на човнах, постріляти з лука, пройти майстерклас із гончарства;

з 13:00 – старт приготування борщів за 11 унікальними рецептами і частування на фудзоні заходу. А з 15:30 – частування борщами і можливість обрати свого фаворита серед команд;

з 17:30 – виступи місцевих виконавців.

Організатори закликають відвідувачів бути екологічно свідомими і прийти зі своєю чашкою для дегустації. До слова, варитимуть і "Валківський борщ", його готуватиме гість заходу – телеведучий та гастроблогер Костянтин Грубич.

Щодо благодійності. На заході можна буде зробити пожертву на потреби ЗСУ та на християнський табір для дітей з інвалідністю.

- "Молодий борщ" у попередні роки проводили у Млинові та Повчанській тергромаді, тоді там був ажіотаж. Дякую громадській організації "Жіноча взаємоДІЯ" за те, що популяризуєте українські традиції. Нагадаю, влітку 2022 року ЮНЕСКО внесла український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони. В Мінкульті назвали це перемогою у "борщевій війні" з Росією, - каже  Андрій Карауш, голова Рівненської обласної ради. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також