Газ «під ключ»: як це зробити?

1270 0

Ми у соцмережах:

Газ «під ключ»: як це зробити?

Кожен з нас хоче мати тепло і гарячу воду щодня. Безперебійно, незалежно від пори року. Будуючи будинок або купуючи квартиру, ми мріємо про затишок і комфорт. Звісно, обираємо джерело постачання енергії. Чому варто віддати перевагу «блакитному паливу», розповів технічний директор АТ «Рівнегаз» Олександр Климчук.

Пане Олександре, поясніть, будь ласка, яке джерело постачання енергії є найбільш надійним для обігріву помешкань?

— Газ — неодмінний фаворит серед джерел постачанні енергії. По-перше, тому що економічно вигідний. Використання природного газу для опалення оселі дозволяє економити кошти. Опалення природним газом обійдеться вам мінімум вдвічі дешевше ніж опалення електрикою. Адже вартість одного кіловату енергії з газу 6,99 складає менше 70 копійок. Тоді як 1 кіловат електрики коштує майже 2 гривні.

По-друге — зручний. Газ постачається до будинку по трубах — це дуже зручно. Вам не потрібно турбуватись про те, що він закінчиться, як дрова або вугілля. На відміну від дров або пелет, його не потрібно спеціально заготовлювати «на зиму».

По-третє — газ надійний. Час від часу в наших будинках і квартирах з різних причин на деякий час зникає те чи інше благо цивілізації: вода — холодна чи гаряча, централізоване опалення, електрика. Газ — надійне паливо, адже газорозподільне підприємство забезпечує безперебійну його доставку до вашої оселі.

Варто наголосити, що газ ще й екологічний. З усіх викопних палив, використання природного газу завдає найменшої шкоди довкіллю. При його згорянні виділяється на 60% менше парникових газів, аніж при згорянні вугілля чи мазуту. Крім того, газ немає тих шкідливих і токсичних речовин, які виділяються при згоранні інших видів палива — оксидів сірки, азоту та важких металів.

Водночас, газ — ефективний. Газовий водонагрівач за той самий час нагріє вдвічі більше води, ніж електричний. А газова плита набагато швидше за електричну приготує чи підігріє їжу.

Як активно будують нові оселі в нашій області та наскільки газифікація домоволодінь є популярною для мешканців Рівненщини?

Роботу із підключення споживачів до газопостачання ми проводимо систематично. Так у 2020 році фахівці Акціонерного товариства «Рівнегаз» приєднали до газових мереж майже 650 нових споживачів. Ще 573 клієнти уклали договори на реконструкцію. Серед них 24 багатоквартирних житлових будинків та 17 житлово-комунальних об’єктів.

Рівнегаз здійснює стандартне і нестандартне приєднання до газових мереж. Наші фахівці є експертами на ринку послуг з газових підключень. Ми працюємо виключно із сертифікованими матеріалами, застосовуємо новітні технології під час будівельно-монтажних робіт.

Скажіть будь ласка, що потрібно, аби приєднатися до газової мережі і скільки часу займе дана процедура?

— Наразі для тих, хто прагне заощадити гроші і час, пропонуємо комплексну послугу — газ «під ключ». Приєднання до газової мережі — складний технологічний процес, який варто довірити фахівцям. Комфортне споживання газу залежить від якості робіт з будівництва зовнішніх та внутрішніх газових мереж, індивідуального підбору газового обладнання.

Розкажіть докладніше про цю послугу? Де її можна замовити?

— Замовити послугу газифікації «під ключ» можна у всіх 104 ua Клієнтських просторах. Серед переваг комплексного підключення: синхронність виконання усіх процесів, експертний супровід, якісні матеріали та новітнє газове обладнання — що дозволить суттєво заощадити клієнту час та кошти під час газифікації об’єкта.

Чому варто довірити газифікацію домівки Рівнегазу?

— Ми надаємо послуги приєднання до газорозподільної системи ексклюзивно. Працюємо з газовими мережами вже 60 років. Газорозподільні компанії, серед яких і Рівнегаз, є беззаперечними лідерами у наданні ліцензованої послуги з газифікації.

Досвід фахівців у поєднанні з новітніми технологіями, дозволяють виконувати роботи будь-якого рівня складності. Працівники компанії, які будують газові мережі, щомісяця проходять атестацію у спеціалізованих лабораторіях.

Наприклад, газозварювальники щомісяця здають зразок зварених деталей. Далі зразки передаються на експертизу і проходять випробування. Усі співробітники, задіяні у будівництві газових мереж, підтверджують свою кваліфікацію щомісяця, адже газ не пробачає помилок.

Ми використовуємо виключно сертифіковані матеріали. 100% таких матеріалів проходять вхідний контроль на підприємствах. Всі матеріали тестуються на відповідність міжнародним стандартам якості.

Отож, якщо споживач хоче газифікувати оселю, Що потрібно зробити в першу чергу, з чого варто почати шлях до приєднання до газових мереж?

— Якщо вам потрібно газифікувати будинок чи підприємство, збудувати внутрішньо-будинкові мережі та підібрати обладнання для опалення, то необхідно звернутися до 104 ua Клієнтського простору. Написати заяву у Персонального менеджера, який надалі контролюватиме усі етапи підключення і навіть допоможе підібрати газове обладнання. Окрім заяви, потрібно надати пакет документів.

Документи, які необхідно надати побутовим споживачам:

— копії документів які посвідчують фізичну особу або її представника;

— довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;

— копії документів про визначення права власності (користування) об’єкта газоспоживання (об’єкта містобудування, земельної ділянки);

— графічний план земельної ділянки, або ситуаційний план (схема) місцезнаходження земельної ділянки замовника із визначенням її меж;

— копія належним чином оформленої довіреності представника замовника (за потреби);

— копії паспортів газових приладів (пристроїв), із зазначенням технічних характеристик.

 

Документи, які необхідно надати юридичним особам та ФОП:

— копії свідоцтва про державну реєстрацію та/або витяг з державного реєстру;

— довідка про взяття на облік або реєстрацію у ДФС відповідно до вимог Податкового кодексу України;

— копії документів про визначення права власності (користування) об’єкта газоспоживання (об’єкта містобудування, земельної ділянки);

— графічний план земельної ділянки, або ситуаційний план (схема) місцезнаходження земельної ділянки замовника із визначенням її меж;

— копія належним чином оформленої довіреності представника замовника (за потреби);

— копії паспортів газових приладів (пристроїв), із зазначенням технічних характеристик;

— свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість та/або свідоцтво про сплату єдиного податку.

Наголошу, що газ — це суперпаливо, тому Ви не пожалкуєте, що зробили правильний вибір!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також