У рівнян спотворені показники у платіжках за газ - депутати викликали газовиків на розмову

2631 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Депутати обласної ради викликали газовиків на відверту розмову.

 Як висловився депутат Олександр Гомон, людям уже набридло, коли вони передають показники газу, а в платіжках постійно некоректні суми.

Члени постійної комісії з економічних питань та комунальної власності облради запитали у газовиків: «Коли це закінчиться?».

- Два роки тому уряд відпустив ціну на газ для населення у «вільне плавання». Виникла проблема. Оскільки літом ціна досягала 2 гривень, а зимою до 9 гривень, то люди спотворювали показники лічильників. Споживачі більше газу писали собі літом, щоб зимою менше платити. В опалювальному періоді 2020-2021 року ціни на газ змінювалися щомісяця, і так аж до січня. В результаті уряд стабілізував ціну газу з 1 січня по квітень. Однак люди продовжили спотворювати показники лічильників. Саме в цей період був апогей цього процесу. Схоже відбувалося й в інших областях України. Наша компанія не могла відзвітуватися за спожитий газ. Для того, щоб стабілізувати ситуацію,  ми ухвалили рішення про 100% інвентаризацію показників лічильників від споживачів із застосуванням фотофіксації. Зараз контролери приходять до споживачів та фотографують показники лічильників, - розповів комерційний директор ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький.

За його словами, контролери уже перевірили показники лічильників 133 тисяч абонентів. Усі 266 тисяч абонентів планують перевірити до березня.

- Ми не звинувачуємо людей, бо така скрутна економічна ситуація в країні, - сказав Осницький.

Однак депутати обласної ради попросили у «Рівнегазу» привести платіжки до порядку. Адже абсолютно некоректно, коли людям у платіжках не вказують, за яку кількість використаного газу вони сплачують.

- Якщо вже є люди, показники у яких перевірили, то для чого випробовувати їхні нерви. Жодна людина не може зараз розібратися у платіжках за газ. Потрібно розуміти, який стрес отримують пенсіонери. В платіжках має бути вказано, скільки кубів людина використала, щоб можна було самому вирахувати, скільки треба заплатити, - звернувся заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також