​​Гендиректор зруйнованого росіянами Охматдиту розповів світу деталі атаки

611 0

Ми у соцмережах:

​​Гендиректор зруйнованого росіянами Охматдиту розповів світу деталі атаки

​​Гендиректор Володимир Жовнір виступив на Радбезі ООН.

Головне, що сказав:

«На момент атаки понад 600 пацієнтів, і майже стільки ж працівників, перебували у лікарні. Проводились три складні операції. Діти були на крапельницях, на діалізі, у реанімаціях. Те, що відбулось, поставило під загрозу їхнє життя».

«О 10:42 ми почули потужний вибух — земля затряслась, і стіни затремтіли. Діти та дорослі почали кричати, плакати від страху. Це було повне пекло».

«Російська ракета вдарила у відділення реанімації та хронічної інтоксикації. Частина будівлі була повністю зруйнована. Перекриття обвалилися. Ми чули, як люди кричали, просили про допомогу». Через ракетний удар 24 відділення зазнали пошкоджень.

За його словами, внаслідок атаки понад 300 людей постраждали, серед них восьмеро дітей. Двоє дорослих загинули, серед них — лікарка. Вдалося евакуювати понад 600 пацієнтів, близько 100 із них було переведено до інших лікарень, повідомляє Суспільне.

«У пацієнтів не буде належної допомоги. Наші спеціалізовані послуги з високоякісним обладнанням не будуть надаватися в найближчому майбутньому. У нас будуть серйозні довгострокові наслідки для медичної сфери щодо лікування дітей».

«Це не просто воєнний злочин. Це поза межами людяності. Наші лікарі намагалися рятувати життя дітей до останнього моменту під атаками та після того, як все було уражено, навіть незважаючи на сирени». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також