Генерал Сирський тримав у таємниці від Заходу наступ на Курськ

372 0

Ми у соцмережах:

Генерал Сирський тримав у таємниці від Заходу наступ на Курськ

Командувач української армії Олександр Сирський тримав у суворій таємниці план наступу на Курську область.

Ніхто із західних союзників не знав про цю операцію, повідомляє The Economist.

Адже генерал уже мав досвід, коли його операції двічі зривалися через те, що про них знав Захід. Перша – це контрнаступ, про який довідалася Росія. Друга ж операцію з наступу в Белгородський області було наказано припинити.

Сирський тримав свої плани в таємниці. З президентом він розмовляв тет-а-тет, без співробітників його адміністрації. Розвідкою займалася армія, а не ГУР.

Генерал Сирський ввів росіян в оману, приховавши прибуття найбільш загартованих дивізій у прикордонні ліси під приводом оборони. Разом із тим, по телемарафону стали говорити про нібито підготовку російського наступу на Суми.

Самі ж українські солдати почали підозрювати на початку серпня, що відбувається щось велике. Бо їм видали нові каски з інтегрованими навушниками, нові автомати.
Бійці виконували тренувальні вправи на макетах, які нагадували російські села.

Солдати спочатку не повірили своєму командиру, коли він розповів їм про плани.


Ми сміялися, — згадує рядовий Сергій. - Ми жартували, що це не 1 квітня. Командир лише посміхнувся, знаючи, що ми не здогадуємося, що нас чекає.

Наступ був здійснений двома хвилями. Тому спочатку Росія сприйняла наступ не дуже серйозно. Адже основний удар уже наносила друга хвиля українських бійців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також