Генерал вручив “Хрест доблесті” солдату з Рівненщини

603 0

Ми у соцмережах:

Генерал вручив “Хрест доблесті” солдату з Рівненщини

Генерал Сирський вручив нещодавно “Хрест доблесті” військовослужбовцям 68 Окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша ОК “Захід”, яка воює на передовій лінії фронту. Серед відзначих нагородою — й наш земляк солдат Юрій з позивним “Санітар”. Разом із побратимами на передовій лінії фронту проявив мужність та героїзм: і на штурм бійців возив, і евакуйовував після поранень, повсякчас ризикуючи власним життям.

Юрій, родом з Острозького краю, воює від початку повномасштабного вторгнення російських окупантів — з 6 березня 2022 року почав виконувати бойові завдання. З кінця березня 2024 року по теперішній час солдат у складі єгерської бригади знищує загарбників, перебуваючи в оперативному підпорядкуванні ОТУ ”Донецьк”.

Про Юрія кажуть так: сумлінний, дисциплінований та вмотивований військовослужбовець. Професіонал найвищого класу, який спроможний виконувати найскладніші завдання в неймовірних умовах. Знайде вихід навіть у безвихідній ситуації. Приїде туди, куди ніхто інший дістатися не спроможний. І завжди повернеться у визначену точку!

Враховуючи це, командування на початку літа 2022 року призначило солдата водієм броньованого автофургона MaxxPro MPV. І кожен наступний день війни підтверджував правильність такого рішення. Воїн під час ворожого масованого наступу на один із населених пунктів Донецької області неодноразово виїжджав на бойові позиції під постійними артилерійськими та мінометними обстрілами окупантів: доставляв піхотинців, боєкомплект, провізію, що покращувало становище підрозділу і давало змогу утримувати позиції.

Завдяки своїм професійним навичками та досконалим вмінням керувати броньованим MaxxPro MPV він успішно брав участь у штурмових діях іншого селища на Донеччині. І нову були вибухи ворожих снарядів та мін, полювання ворога на українську техніку з допомогою дронів-камікадзе… У підсумку цей населений пункт був звільнений від ворога.

А напередодні отримання нагороди з рук Головнокомандувача ЗСУ генерала Олександра Сирського вже на Луганщині солдат підтримував наступ підрозділу на укріплені ворожі позиції. “Санітар” за кермом нестримного бронеавтомобіля MaxxPro зненацька заїхав на спостережні пункти окупантів, перебуваючи під ворожими обстрілами, висадив бойовий десант: піхотинці викурили загарбників, закріпилися, чим допомогли в подальшому проведенні штурмових дій. Щоправда, цього разу броньована машина отримала пошкодження внаслідок ворожого мінометного обстрілу, але солдат зумів успішно евакуювати поранених побратимів.

Солдат на MaxxPro MPV їздить у саме пекло боїв практично кожного дня. Не зважаючи на постійні масовані артилерійські та мінометні обстріли, велику кількість FPV-дронів, він успішно виконує бойові завдання. Його бронеавтомобіль неодноразово зазнавав пошкоджень, але “Санітар” із побратимом швидко його відновлюють.

За ці та інші прояви військової доблесті та відваги, вірність Військовій присязі солдат Юрій із Острозького району Рівненщини разом із іншими побратимами отримав від Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Олександра Сирського нагороду “Хрест доблесті”.

А хто прагне поповнити лави славетної єгерської бригади, має можливість отримати додаткову інформацію за тел. 099-387-87-18 або 093-055-25-98.

Відділ зв’язків з громадськістю ОК “Захід”.

Фото Служби зв’язків з громадськістю 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша та з відкритих джерел.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також