Географія злочину

1941 0

Ми у соцмережах:

Географія злочину

Стокгольм, Швеція У передріздвяній метушні в Стокгольмі почастішали випадки крадіжок із сумочок і кишень покупців і перехожих, попереджає поліцейське управління шведської столиці в провідних газетах країни. Нерідко кишенькові злодії працюють у парі або втрьох, видаючи себе за інвалідів, які потребують допомоги, або туристів, які не знають, як пройти до якоїсь місцевої визначної пам’ятки.

Стокгольм, Швеція У передріздвяній метушні в Стокгольмі почастішали випадки крадіжок із сумочок і кишень покупців і перехожих, попереджає поліцейське управління шведської столиці в провідних газетах країни. Нерідко кишенькові злодії працюють у парі або втрьох, видаючи себе за інвалідів, які потребують допомоги, або туристів, які не знають, як пройти до якоїсь місцевої визначної пам’ятки. Поки доброзичлива людина допомагає відчинити двері «інваліду» або пояснює шлях «туристу», його помічники витягають гаманець з сумочки або кишені своєї жертви. «Працюють» злодії й у стокгольмських готелях. Поки гості оформляються біля стійки розселення, зловмисники прихоплюють із собою залишені осторонь валізи й портфелі. За словами інспектора однієї з поліцейських дільниць шведської столиці Петера Енелля, останнім часом у поліцію Стокгольма надходить щодня від 20 до 40 заяв про випадки кишенькових крадіжок. Поліція має у своєму розпорядженні дані, що кишенькові злодії, як правило, є «гастролерами» з країн Балтії, Південної Америки і Південної Європи, які кочують з однієї європейської країни в іншу.

Петербург, Росія Сфери впливу і «рибні місця» щипачі ділять на злодійських сходках. Так, на гуртових ринках, у магазинах найчастіше працюють осілі цигані. В метро і на Невському — цигани-кочівники з дітьми і підлітками. Біля каналу Грибоєдова, Казанського, Ісаакіївського соборів — грузинське і монгольське угруповання. Проте грузини навідуються й у Петродворець, і в інші місця, де прогулюються іноземці й люди з грошима. Окремі групи розосереджуються по великих магазинах і універсамах у святкові й передсвяткові дні. Але дорогі магазини цінують своїх клієнтів, і тому більшість має у своєму розпорядженні цілі когорти служб охорони. «Прокольщики» — злодійська еліта — живуть на валютній і товарно-фондовій біржах. А дрібніші колесять дорогами міста. Найчастіше це вихідці з Кавказу. Нещодавно під «нагляд» потрапили «Макдональдси» і «Піца-хат». Особливо ті ресторани, що розташовані в центрі. Тут шахраї очікують, коли жертва розплатиться, повісить куртку, візьме обрані страви і приступить до трапези. Кишенькові злодії працюють у парі: один вішає свій одяг поруч з речами «клієнта», а інший — витягає гаманець. Довірливі іноземці залишають на вішалках навіть фотоапарати і відеокамери...


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також