Герман виконав прохання рівнян: кальян-бару біля “водника” не буде

2066 0

Ми у соцмережах:

Герман виконав прохання рівнян: кальян-бару біля “водника” не буде

Рівненські комунальники днями демонтували металеву конструкцію, яку почали зводити навпроти другого корпусу НУВГП на вулиці Олекси Новака. Цю роботу особисто контролював заступник міського голови Рівного Віталій Герман. Бо саме до нього звернулися за допомогою небайдужі рівняни, помітивши це незаконне будівництво.

Металеву конструкцію будували впритул до приміщення, де вже розташований магазин та кав'ярня з пекарнею. Росла вона, як на дріжджах, тож і викликала увагу активних рівнян. Вони у соціальних мережах закликали міську владу відреагувати, щоб у центрі Рівного не виріс ще один самобуд.

- Ми одразу виїхали на місце, щоб оглянути конструкцію, ознайомитися з дозвільними документами, словом, розібратися в ситуації, - розповів Віталій Герман. - Виявилося, що рівнянин, який будував, орендував земельну ділянку у її законного власника. Планував там організувати заклад, в якому палять кальян. Наскільки я зрозумів, він сподівався, що його постійними клієнтами будуть саме студенти. Звісно, допустити такого ми не могли. Тим більше, я мав розмову з ректором та проректором НУВГП, які обурилися тим, що такий заклад міг би існувати біля університету.

Окрім того, стверджує Віталій Герман, для функціонування кальян-закладу орендар мусив мати відповідний дозвіл, а його у нього не було.

Міській владі спершу вдалося досягти згоди власника на демонтаж конструкції. На це йому виділили два дні, проте орендар умов усної угоди не дотримався, хоч і наполягав, що сам проведе демонтаж, просто йому потрібно більше часу.

- Ми вирішили не зволікати з цим, - каже заступник міського голови. - Адже побоювалися, що конструкція так і стоятиме не демонтована. Більше того, могло статися, що її завершать, відкривши  заклад. Тож рівненські комунальники самостійно розібрали конструкцію. При цьому відвезли демонтовані металеві балки та вікна на вказане їхнім власником місце в Рівному, де їх і вивантажили. Я дуже вдячний небайдужим рівнянам за те, що помічають такі речі і дають нам про них знати. Адже зволікання призвело би до того, що орендар все ж завершив би будівництво кальян-закладу і відкрив би його. І тоді демонтаж затягнувся би мінімум на місяць через бюрократичну тяганину з оформленням документів та описом всього наявного у  приміщенні майна.

За словами Віталія Германа, міська влада, упорядковуючи місто, бореться не тільки із незаконними самобудами, гаражами, кіосками, а й взялася за автокав'ярні. Наразі хочуть демонтувати дві автокав'ярні на зупинці біля Рівненської райдержадміністрації та на зупинці біля Будинку офіцерів. Якщо не вдасться домовитися з їхніми власниками, щоб вони їх забрали, це зроблять комунальники. 

Дарина Гузенкова

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також