Гідропарк у Рівному приведуть в належний стан

726 0

Ми у соцмережах:

Гідропарк у Рівному приведуть в належний стан

Занедбаний впродовж десятиліть гідропарк Рівного приведуть до ладу, аби ця унікальна рекреаційна зона слугувала улюбленим місцем для відпочинку рівнян і гостей міста.

Рішення про передачу гідропарку на обслуговування Тресту зеленого господарства сьогодні одноголосно підтримали члени виконкому міста. До цього, починаючи з 2004 року гідропарком мали опікуватись приватні структури, серед яких ключову роль відігравав так званий «Ринок Дикого». Втім, жодних робіт з очистки озер, висадки дерев, догляду за існуючими насадженнями і взагалі з підтримання парку в належному стані там не проводилось. Таким чином місто повертає гідропарк собі, опікуватись ним незабаром буде комунальне підприємство «Трест зеленого господарства».

Розпорядження про передачу його на обслуговування комерційним приватним структурам незабаром скасують.

Неодноразово комісія Департаменту інфраструктури та благоустрою виїжджала до парку, щоб проаналізувати його стан.

Фотографії які сьогодні продемонстрували членам виконкому засвідчують повне занедбання цієї рекреаційної зони.

Зокрема, зафіксовано страшенні зарослі, повалені і поламані негодою дерева, сміття знищені і не відновлені елементи благоустрою. Прибережна зона не доглядається і наповнена сміттям. Фактично парк в центрі міста приватні компанії, які мали б за ним доглядати перетворили на зарослий чагарником смітник.

- Всі ті зобов'язання, які були передбачені розпорядженням 2004 року не було виконано. Жодні опоряджувальні роботи, прибирання, покіс, знесення сухостою не проводиться, що псує вигляд парку в центрі міста, - говорить керівник Департаменту інфраструктури і благоустрою Руслан Гудима - Наголошу, що тепер, після передачі Гідропарку та баланс Тресту зеленого господарства, ми зможемо привести парк до ладу.

У свою чергу виконуючий обовʼязки міського голови Рівного Віктор Шакирзян зауважує, що гідропарк має бути відновлений саме як улюблена рівнянами рекреаційна зона.

- Гідропарк має бути окрасою міста, рекреаційною зоною парковою зоною для відпочинку рівнян. Тримати його в такому занедбаному стані на мою думку просто таки ганебно. Тому я поставив завдання керівникам наших комунальних структур, вивчити реальний стан гідропарку і прилеглих зелених зон і ми негайно розпочнемо наводити там лад. Повторюсь ще раз, маючи такий унікальний парк з озерами просто в центрі міста, і тримаючи його в такому стані через недбальство окремих осіб - це просто таки злочин. Зараз ми передамо гідропарк в обслуговування наших комунальних підприємств і розпочнемо поетапне його відновлення. Це буде виключно рекреаційна зона, яка, впевнений, перетвориться на комфортне місце для відпочинку рівнян, - зауважив Віктор Шакирзян.

Члени виконкому одноголосно підтримали це рішення. Адже переконані, що нарешті у місті розпочалися масштабні роботи для покращення його зовнішнього вигляду та комфорту мешканців.

Крім того, члени виконкому підтримали рішення про передачу власних надходжень медичних закладів міста у сумі 820 тисяч гривень для лікарні "Охматдит", яка постраждала від ракетної атаки на столицю. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також