Гігантські гнізда на стовпах

1516 0

Ми у соцмережах:

Гігантські гнізда на стовпах

Телефонний стовп біля Апінгтон в Південній Африці вкритий гніздами з гілок і трави, які побудувала птах — ткач. Зазвичай ткачі будують свої гнізда на деревах, але в пустелі телеграфні стовпи є непоганим замінником. Завдяки клопіткій роботі цих пташок кожен безликий стовп стає унікальною і впізнаваною частиною пейзажу.

Телефонний стовп біля Апінгтон в Південній Африці вкритий гніздами з гілок і трави, які побудувала птах — ткач. Зазвичай ткачі будують свої гнізда на деревах, але в пустелі телеграфні стовпи є непоганим замінником. Завдяки клопіткій роботі цих пташок кожен безликий стовп стає унікальною і впізнаваною частиною пейзажу. Побудовані гнізда тут же стають центрами активного життя. Одне таке гніздо здатне вмістити до ста пар цих крихітних пташок. Ці гнізда — найбільші з усіх, що створюються птахами.

 
Секрет цієї оселі в тому, що вона має ряд зовнішніх (розташованих близько до зовнішньої поверхні) і внутрішніх (розташованих в самому центрі) камер, з'єднаних між собою. У зовнішніх камерах пташки проводять день, рятуючись від спеки та сонця в тіні. А у внутрішніх камерах — зберігається тепло для ночівель, адже вночі в пустелі буває дуже холодно.
 
Гнізда, розташовані на опорах лінії електропередач, — досить небезпечне житло. У сезон дощів тут можливі короткі замикання, а в посуху гнізда легко спалахують.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також