Гітара для пікніка

8104 0

Ми у соцмережах:

Гітара для пікніка

Пора відпусток вже, на жаль, закінчилася. Проте погодні умови ще цілком дозволяють провести вихідні на природі. Чудовим супутником для веселої компанії, безперечно, стане гітара, спів під яку ввечері біля вогнища є невід’ємним атрибутом лісового колориту. Як правильно вибрати гітару саме для цієї мети — говоримо сьогодні.

Велика дека та металеві струни — основа гучного звучання За порадою я звернулася до Володимира Левчика — продавця музичного магазину «Мажор». Найперше він зазначив, що оскільки тема нашої розмови дуже чітка, мова йтиме про вибір гітари саме для пікніка — тобто інструмента, до якого не висувається надмірних професійних вимог. В такому випадку можна сміливо купувати гітару, що вже була у вжитку, або інструмент вітчизняного виробництва, котрі значно дешевші, ніж іноземні. Звичайно, оцінити якість інструмента за виглядом та звучанням може лише професіонал, проте зробити певні висновки здатен і початківець. Найперше варто звернути увагу на те, щоб всі деталі гітари були в хорошому стані, зокрема, були цілі, а дерев’яні — добре проклеєні. Для хорового співу великої компанії ліпше, щоб звучання гітари було гучним — у такому разі обирайте інструмент з великою декою. Адже чим більшою є дека гітари, тим нижчим і гучнішим буде її звучання. Щодо струн, то початківцям часто пропонують розпочинати знайомство з гітарою з нейлонових струн, котрі є м’якшими для незвиклих до жорстких струн пальців. Однак для пікніка ліпше обрати металеві струни — звучать вони гучніше та якісніше, ніж нейлонові. Найдешевші металеві струни можна придбати за 6-10 гривень, проте їхнім недоліком є те, що на природі вони можуть швидко поіржавіти. Хороші струни дорожчі й коштують у середньому 30-50 гривень. Невід’ємним атрибутом гітари для пікніка є чохол — адже гітара дуже чутлива до впливу вологи й тепла. Тому, щоб вберегти інструмент від розсихання та розклеювання, варто придбати їй «одяг», що коштує в середньому від 30 до 300 гривень, залежно від матеріалу виготовлення та якості. Також варто дотримуватися нескладних «правил безпеки», що допоможуть зберегти ваш інструмент та його музичні характеристики у чудовому стані якомога довше: не класти гітару близько біля вогнища, не грати на ній брудними руками, оберігати від механічних пошкоджень. Щодо цін на найпростіші гітари «для пікніка», то в середньому нову гітару іноземного виробництва можна придбати за 400-1000 гривень, проте в «Мажорі» німецьку класичну маленьку гітару можна придбати й за 350 гривень. Також для гітариста-початківця знадобиться тюнер — своєрідний гітарний камертон, котрий допомагає правильно настроїти інструмент. Вартість найпростіших тюнерів — від шести гривень, а електричний камертон, котрий підказує гітаристу, яку струну й як необхідно підтягнути, коштує близько 100 гривень.

Вітчизняні інструменти та аксесуари У магазині «Соната» є великий вибір вітчизняних гітар, придбати які можна в середньому за 175-300 гривень. У продажу є гітари чернігівського та львівського виробництва, чеські та німецькі інструменти, а також гітари, що вже були у вжитку, придбати які можна в середньому за 80-120 гривень. Гітарні струни тут коштують від 6 до 98 гривень за комплект — найдешевшими є вітчизняні, російські й тайваньські вироби, а найліпшими, за словами продавця магазину пані Лариси, вважаються чеські та французькі струни. Медіатори можна придбати за 2,50 грн., ключі для підкручування грифа — за 8-16 грн., кілочки, що тримають струни, — за 4,50-25 грн., тюнери — за 15-150 грн., електронні метрономи — за 170 грн., ремені для гітари — за 15-40 грн., чохли — за 26-170 грн.

Музична література Також у «Сонаті» є пристойний вибір різноманітної літератури для тих, хто бажає навчитися грати на гітарі — як самовчителів, так і збірок пісень з акордами, з допомогою яких можна грати навіть класику. Наприклад, велика 320-сторінкова книга «Вчись акомпонувати на гітарі» допоможе навчитися грати тим, хто не знає нот, засвоївши спеціальні схеми — аплікатури. Крім того, тут зібрано понад 200 вітчизняних та іноземних пісень зі словами та акордами — придбати книгу можна за 55 гривень. Проте є й дешевша література — наприклад, «Буквар гітариста» і «Самовчитель» коштують по 10 гривень, збірки слів та акордів пісень певних виконавців — Олександра Розенбаума, гуртів «Блестящие», «Hi-Fi», «Чайф» та інших можна придбати за 18 гривень, збірку «Хіти двадцятого століття» — за 24 гривні. Пошукати спеціальну літературу можна й у книгарнях. Наприклад, у магазині «Знання» вдалося навіть знайти збірку пісень вітчизняного гурту «ВВ» — засвоїти тексти та акорди його найкращих пісень можна за 7,75 гривні. Збірка популярних пісень у супроводі гітари «Москва златоглавая» (7,45 грн.) пропонує розучити такі «народні» пісні, як «Ах, Одесса!», «Цыпленок жареный», «Мурка», «7.40» та інші. А в книзі «Гітара. Карманная энциклопедия аккордов» (9 гривень) можна знайти схеми всіх можливих акордів. Бажаючим навчитися грати на гітарі не варто забувати й про існування бібліотек, у мистецьких відділах яких також можна ознайомитися з різноманітною музичною літературою. До того ж безплатно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також