Гітарист-віртуоз виступить у Рівному

1209 0

Ми у соцмережах:

Гітарист-віртуоз виступить у Рівному

На 18:00 15 травня у рівненському палаці культури «Текстильник» відбудеться сольний концерт знаного українського гітариста-віртуоза, заслуженого артиста України, соліста Національної філармонії України Андрія Остапенка.

Один з найкращих українських виконавців на класичній гітарі, Андрій Остапенко, підготував концерт із популярних творів композиторів, які вже стали легендами в історії гітарного виконавства.

Більшість із них представляють Іспанію, країну, яка вважається одним із основних найдавніших центрів розвитку гітари. Гітара була тут улюбленим інструментом ще в Середньовіччі.

Прозвучать ностальгійні «Спогади про Альгамбру» Франциско Тарреги, грайливе «Скерцо-Вальс» Мігеля Льобота, сповнена контрастів «Соната Giocosa» Хоакіна Родріго та інші твори.

Бонусом і органічним доповненням іспанської програми стане музика бразильського композитора Ейтора Віла-Лобоса і француза Ролана Д'єнса.

Буде представлено як оригінальні твори для гітари, так і перекладення для цього інструмента, які здійснили видатні гітаристи нашого часу. Цікаво, що «Поетичні вальси» Енріке Гранадоса ми почуємо у перекладенні провідного італійського гітариста Паоло Пегораро. Саме у нього Андрію Остапенку пощастило навчатися під час стажування у Міжнародній академії гітари імені Ф.Тарреги в Італії.

Андрій Остапенко зіграє свій сольний концерт на гітарі німецького майстра Дітера Хопфа під назвою «Artista Membrane».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також