З початку року в лабораторіях молекулярно-генетичних досліджень, що діють на базі випробувальних центрів Держспоживстандарту України, генетично модифіковані організми (ГМО) було виявлено в 5,9% перевірених зразків.
З початку року в лабораторіях молекулярно-генетичних досліджень, що діють на базі випробувальних центрів Держспоживстандарту України, генетично модифіковані організми (ГМО) було виявлено в 5,9% перевірених зразків. Як повідомила прес-служба Держспоживстандарту, всього було проведено 11,7 тис. випробувань зразків продовольчої сировини і харчових продуктів, і в 702 зразках продукції виявлено вміст ГМО. Генетично модифіковані організми було знайдено, зокрема, в хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м`ясних і ковбасних виробах, у м`ясних напівфабрикатах, молочній продукції тощо. Торік відсоток вмісту ГМО в харчових продуктах був приблизно на такому ж рівні: з 4,7 тис. перевірених зразків продовольчої сировини і харчових продуктів ГМО виявлено в 254 зразках (5,4%). При цьому в 122 зразках вміст ГМО перевищував 0,9%.