Года розширює свій квартал, «оновлюючи промисловий об’єкт»

2037 0

Ми у соцмережах:

Года розширює свій квартал, «оновлюючи промисловий об’єкт»

Торік власник пивзаводу, депутат міськради Мар’ян Года відкрив так званий «європейський дворик» з готелем та рестораном «Бергшлосс». А цього року заявив про нове будівництво.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури та містобудування:

— Відомо про наміри зводити на вулиці Коперника нову будівлю. Передпроєктні пропозиції нового об’єкта було винесено на засідання архітектурно-містобудівної ради. Загалом ідея була підтримана. Це будівництво відбувається в рамках наступних черг оновлення промислового об’єкта.

Мар’ян Года, директор Рівненського пивзаводу:

— У нас ще є трохи землі. Тому планую розбудовувати цей комплекс. Нова будівля буде збоку підприємства та нагадуватиме старий пивоварний завод. Робити ще один готель не дуже мудро. Адже у вже існуючому готелі «Бергшлосс» є 56 номерів, у різні періоди зайнято від 30% до 70%. Тому, очевидно, у новій триповерховій будівлі розмістимо тренажерний зал. Це дозволить готелю «Бергшлосс» отримати ще одну зірку, яка потрібна для сертифікації п’ятизіркового готелю.

Однак на цьому зупинятися не планую. Хочу розбудовувати та розширювати цей квартал. Зараз проводимо реконструкцію колишнього будинку власника рівненської пивоварні Герша Пісюка — у наступному році відкриємо там музей пивоваріння. Нещодавно придбали поряд будівлю, яку можна знести та побудувати нову та цікаву споруду.

Загалом є куди розвиватися. Адже підприємство працює — виробничі та фінансові показники цього року в нас кращі, ніж були торік. Завдяки тому, що потужні заводи з виробництва пива в Україні зупинилися. Наприклад, не працюють харківський завод «Рогань» та миколаївський «Янтар». Окрім того, з малих заводів не працює підприємство у Мелітополі, бо воно знаходиться в окупації. А завод в Лисичанську взагалі розбитий.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також