Года створює Музей пива — в садибі Пісюка

2391 0

Ми у соцмережах:

Года створює Музей пива — в садибі Пісюка

У сторічній віллі на вулиці Петра Могили, неподалік пивзаводу, його директор Мар’ян Года хоче відкрити Музей пива та хмелярства історичної Волині — тож ремонт тут аж гуде. У цьому старому будинку на початку минулого століття жив попередник Годи — директор рівненського пивзаводу Герш Пісюк. А пізніше — тут був міський центр творчості учнівської молоді.

Мар’ян Года, директор ТОВ «Рівень ЛТД», ініціатор створення музею:

— Відкриття — не скоро. Треба зробити цікаво, щоб було більше інтерактиву та мультимедійності. У мене назбиралося багато кухлів, діжок, є друковані матеріали з архівів. Придбав з Німеччини фрагмент варочного цеху, ще й компресор великий маю. Постійно спілкуюся з приватними колекціонерами, навіть пляшками обмінююся. Плануємо показати історію пивоваріння не тільки Рівного, а всієї Волині, бо в ХIХ-ХХ ст. ця галузь розвивалася настільки успішно, що такі заводи працювали ще й у Квасилові, Глинську, Семидубах, Кремінці, Вовковиях, Луцьку.

Мар’ян Года, директор ТОВ «Рівень ЛТД»

Традиційно реконструкцію будівлі почали з даху, уже накрили приміщення автентичною сторічною черепицею, оздоблюємо фасад. Всередині теж треба зробити достойно.

Сподіваюся, що рівняни також долучаться до збору експонатів. Цікавить все, що пов’язано з пивзаводом та історією пивоваріння і хмелярства на Волині: документи, спогади, фотографії, а також речі, які використовувалися на виробництві — одяг, посуд, обладнання. Готовий купити все. У будні телефонуйте до п. Анастасії за номером: 095 738 69 41.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також