Года захищає пивоварів

790 0

Ми у соцмережах:

Года захищає пивоварів

Нещодавні зміни у законодавстві передбачають, що на виробництво пива потрібно тепер отримувати ліцензію, бо його прирівняли до повноцінного алкоголю. Окрема ліцензія також знадобиться для гуртової торгівлі хмільним напоєм, яку більшість дрібних підприємців не можуть собі дозволити — надто дорого. Минулого четверга на сесії міської ради Рівного директор пивзаводу "Рівень", депутат міськради Мар'ян Года ініціював звернення до Верховної Ради, президента та Кабміну на підтримку броварень. Більшість колег-депутатів його підтримали.

Нещодавні зміни у законодавстві передбачають, що на виробництво пива потрібно тепер отримувати ліцензію, бо його прирівняли до повноцінного алкоголю. Окрема ліцензія також знадобиться для гуртової торгівлі хмільним напоєм, яку більшість дрібних підприємців не можуть собі дозволити — надто дорого. Минулого четверга на сесії міської ради Рівного директор пивзаводу "Рівень", депутат міськради Мар'ян Года ініціював звернення до Верховної Ради, президента та Кабміну на підтримку броварень. Більшість колег-депутатів його підтримали. Мар'ян Года, депутат міської ради Рівного:

— Я виступаю зараз не від імені свого підприємства. Але до нас почали звертатися люди, яких це стосується, бо ці зміни до закону набрали чинності 1 липня і значно погіршують роботу цілої галузі. Тепер потрібне ліцензування виробництва, а значить, броварням треба пройти атестацію та сертифікацію, дуже багато документів треба узгоджувати у Києві. А ліцензія на гуртову торгівлю пивом коштує близько півмільйона гривень! В країні й так закрилося вже 160 міні-броварень. Це нововведення вигідне лише виробникам горілки, на догоду яким його й прийняли. У зверненні просимо, щоб ліцензію на гуртову торгівлю скасували, а вартість ліцензії на виробництво розраховували диференційно для підприємств різної потужності. Бо те, що по кишені нашому підприємству, є непідйомною сумою для менших броварень. До вересня ще є можливість внести пропозиції із змін законодавства щодо регулювання виробництва та обігу пива. Чому б уряду взятися не за пиво, щоб наповнити бюджет, а за бурштин?
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також