Годі заважає гармата?

2793 0

Ми у соцмережах:

Годі заважає гармата?

Директор пивзаводу «Рівень» Мар'ян Года знову вимагає прибрати з Соборної військову техніку. На постаменті неподалік його підприємства стоїть самохідна артилерійська установка часів другої світової війни. Однак депутат міськради вважає, що їй місце не на вулиці, а в музеї. Й намагається переконати колег, щоб ті його підтримали.

Памятник Директор пивзаводу «Рівень» Мар'ян Года знову вимагає прибрати з Соборної військову техніку. На постаменті неподалік його підприємства стоїть самохідна артилерійська установка часів другої світової війни. Однак депутат міськради вважає, що їй місце не на вулиці, а в музеї. Й намагається переконати колег, щоб ті його підтримали. Мар'ян Года, депутат міської ради Рівного:

— Ніде у Львові чи Тернополі такого немає, бойову техніку там знято з постаментів ще у 90-х. Коли європейці приїжджають до нас у Рівне, вони не розуміють, чого в нас стоїть СУ? Я піднімав це питання ще торік, але на нього не відреагували. Навіщо нам цей символ тоталітаризму, ми ж в Європу йдемо. Пропоную його перенести кудись в інше місце, в музей.
Олександр Лащук запропонував було провести щодо СУ громадські слухання, однак міський голова йому заперечив, що слухання — це ще не думка всієї громади. Тож краще провести чергове соціальне опитування, до яких так звик Володимир Хомко. До речі, на постаменті уже встигли замалювати зірку, щоб не «світити» комуністичну символіку.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також