Голландці вибирають кандидатів для участі в реаліті-шоу на Марсі. Квиток буде в один кінець

1257 0

Ми у соцмережах:

Голландці вибирають кандидатів для участі в реаліті-шоу на Марсі. Квиток буде в один кінець

Голландська організація "Mars One" набирає добровольців для своєї програми із заснування колонії на Марсі, яка проводитиметься у форматі реаліті-шоу. Успішні кандидати отримають можливість полетіти на Червону планету в 2023 році, проте з однією умовою — повернутися на Землю вони більше не зможуть.

Компанія обіцяє відкрити набір бажаючих вже "найближчим часом". Точна дата не називається, проте відомо, що заявки будуть приймати до липня. "Ми очікуємо мільйони заявок у вигляді хвилинних роликів з розповіддю про себе. Деякі з них ми зробимо загальнодоступними ", — сказав глава проекту Баз Лансдорп. За його словами, на оголошення від компанії про набір добровольців підписалося 45 тисяч людей, ще 10 тисяч людей з усього світу вже виявили бажання стати майбутніми астронавтами. Серед вимог до кандидатів — вік більше 18 років і добре здоров'я. Перевага також буде надаватися людям з науково-технічною освітою. До липня 2015 року "Mars One" визначиться з кандидатами, і 24 щасливчики почнуть проходити підготовку, яка триватиме ще сім років. "Ми поділимо їх на шість команд, кожна з них буде жити по три місяці в умовному поселенні, яке буде нагадувати те, що вони повинні будуть побудувати на Марсі", — сказав Лансдорп. Умови під час навчання будуть також максимально наближені до тих, які чекатимуть на астронавтів на Марсі. "Ми влаштуємо для них різноманітні стресові ситуації", — готує кандидатів до випробувань керівник проекту.

Баз Лансдорп
За його словами, астронавтам на Марсі регулярно доведеться проявляти самостійність і кмітливість, адже сигнал від супутника Землі до супутника Марса буде передаватися не так швидко — від 3 до 22 хвилин. Найголовніша складність, з якою доведеться стикнутися майбутнім "марсіанам" — це неможливість повернутися додому. Лансдорп пояснив, чим це обумовлено. "Політ до Марса займе від семи до восьми місяців. За цей час пасажири космічного апарату втратять значну частину своєї м'язової і кісткової маси. Потім вони опиняться на Марсі, де гравітаційне поле у ??багато разів слабше, ніж на Землі. Це також позначиться на їхньому фізичному стані, що означає, що вони просто не зможуть знову пристосуватися до сили гравітації Землі", — сказав він Бі-Бі-Сі. Між тим, вчені сумніваються в тому, що люди зможуть вижити на Марсі протягом тривалого часу. Вероніка Брей з Місячно-планетної лабораторії в штаті Арізона нагадала про те, що поверхня Марса майже непридатна для життя. "Там немає рідкої води, атмосферний тиск близький до вакууму, рівень радіації дуже високий, а температура часто змінюється", — сказала Брей, додавши, що все це сприяє ослабленню імунної системи і розвитку раку. Але у "Mars One" є рішення цієї проблеми — колоністи повинні будуть побудувати тунелеподібне житло, вкрите кількома метрами марсіанського грунту, щоб захистити себе від радіації. Але все ж деякі ризики залишаться, зізнаються голландці. Програма "Mars One" оцінюється в шість мільярдів доларів. Частину грошей організація планує відшкодувати доходами від показу реаліті-шоу, яке охопить усі етапи підготовки, а також внесками від претендентів — подача однієї заявки буде їм коштувати 25 доларів. За планом програми, в 2016 році на Марс буде відправлено понад 2,5 тонни харчових продуктів. Ще через два роки із Землі туди відправиться всюдихід для пошуку оптимального місця для поселення. А висадка першої групи людей відбудеться в 2023 році. Раз на два роки до них приєднуватимуться нові поселенці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також