Голосування в неділю проходитиме повільніше через кількість бюлетенів

697 0

Ми у соцмережах:

Голосування в неділю проходитиме повільніше через кількість бюлетенів

В неділю, 25 жовтня, на виборчих дільницях, можливо, щоб проголосувати, доведеться постояти в черзі. Адже сама процедура займатиме більше часу, ніж зазвичай.

 Про це розповів голова Рівненської обласної територіальної виборчої комісії Василь Курилас. За його словами, процес видачі бюлетеня буде тривалішим, бо ж виборець отримає чотири бюлетеня на руки. Піде додатковий час не тільки на видачу цих бюлетенів, а й на те, щоб виборець розібрався в тексті. Як саме розібратися пан Курилас роз’яснив:

-          Кожен виборець області отримає 4 бюлетені – з виборів обласної ради, відповідної районної ради, голови місцевої громади, депутатів місцевої ради. Виборчий бюлетень пропорційної системи буде поділений на три зони. Перша ліва зона – назва політичних партій в черговості, визначеній жеребкуванням з прізвищем першого кандидата, включеного у список. Середня зона – зона вибору, де ставиться позначка за відповідну партію і цифра за відповідного кандидата, який знаходиться в правій зоні виборчого бюлетеня. Це список осіб від 5 до 12 осіб в межах кожного виборчого округу. Хочу зауважити, що враховуючи територіальний поділ відповідних виборів на місцевості мешканці будуть отримувати різні виборчі бюлетені. Оскільки в межах округу партія висуває свій територіальний список кандидатів. Виборець має поставити позначку за одну політичну силу та цифрами, як індекси при поштових відправленнях, вказати порядковий номер кандидата. В разі голосування тільки за партію такий голос буде відданий за весь список в межах територіального виборчого округу. Якщо буде вказано конкретний номер кандидата, він отримає свою електоральну підтримку. Тому саме в руках виборців змінити рейтинг конкретного кандидата у списку.

Як голосуватимуть хворі на коронавірус або ті, хто мають підозру, роз’яснив головний санітарний лікар області Роман Сафонов:

 

-          Не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед виборіами, такі виборці мають подати заяви до виборчої комісії про включення їх до списків виборів з даними про свій стан здоров’я. Вони голосуватимуть за місцем проживання. Члени виборчої комісії використовуватимуть при контакт з ними маски, захисні екрани, рукавички. Людина відкриватиме паспорт на відстані, також перебуватиме в масці та рукавичках. Будуть й інші вимоги, яких будуть дотримуватися. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також