Голова обласної ради намагався приховати нерухомість на кілька мільйонів доларів

14596 0

Ми у соцмережах:

Голова обласної ради намагався приховати нерухомість на кілька мільйонів доларів

Мова йде про земельну ділянку площею майже 22 сотих, будинок, гараж та присадибні споруди. Ця нерухомість зареєстрована на дружину голови Рівненської обласної ради — Галину Данильчук. Про це дізналися журналісти столичного «5 каналу».

У жодній із електронних декларацій, які Олександр Данильчук подавав до НАЗК упродовж останніх шести років інформації про нерухомість у Конча-Заспі, а зокрема в елітному селищі Козин на Київщині немає. Однак є вона у відкритих реєстрах Держгеокадастру.

Елітні у пана Данильчука і сусіди: Сергій Льовочкін (голова адміністрації Президента України за часів Януковича), Юлія Льовочкіна (сестра Сергія Льовочкіна, народна депутатка від Партії Регіонів і Опозиційного блоку), Микола Рудьковський (колишній Міністр транспорту та нардеп кількох скликань від Соціалістичної партії Мороза).

Напевно, Олександр Данильчук, який майже все життя пропрацював на державних посадах, просто забув вказати земельну ділянку вартістю в кілька мільйонів доларів. Так само, як і триповерховий палац у більш ніж 1500 м.кв., два гаражі та прибудинкові споруди на березі річки Козинка.

Така «забудькувасті» голови обласної ради легко пояснюється вартістю цієї нерухомості. В розділі елітної нерухомості ріелтори просять за подібні будинки від 130 мільйонів гривень (5 000 000 $) і до більш ніж 300 000 000 (12 000 000 $). А пояснити для НАЗК звідки такі статки у непростого чиновника завдання не з простих навіть для нього, а тому завжди зручно «забути» про частину свого майна.

Не забули про неї журналісти «5 каналу», навіть, зняли будинок зблизька та подали скаргу до Національного агенства із питань запобігання корупції.

Всі сумніви у тому, що будинок належить голові обласної ради, і він проживає у ньому, розвіюють ось ці два зображення.

На першому — мерседес пана Данильчука, на якому, за версією поліції (але не суду), він у стані алкогольного сп’яніння, врізався в стовп на виїзді з Рівного у 2016 році, на іншому — те саме авто у дворі будинку №97 у Козині, яке зафільмували журналісти 5го каналу у 2020 році.

До слова наприкінці минулого року для придбання третього службового автомобіля, якими їздить Олександр Данильчук виділили ще 1 600 000 гривень із обласного бюджету, а це вартість новенького кросовера Lexus RX300 в максимальній комплектації Exlusive+.

От тільки люди питають: чому нова влада в країні дозволяє й досі процвітати корупції, та якої саме весни «саджати будемо»?

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також