Голова Рівненської ОДА збирає позачергову сесію, щоб взяти реванш в облради (ФОТО)

1780 0

Ми у соцмережах:

Голова Рівненської ОДА збирає позачергову сесію, щоб взяти реванш в облради (ФОТО)

Депутати обласної ради вирішили не поступатися Рівненській ОДА у конфлікті за створення нового департаменту.

 На сесії ОДА просила зробити новий департамент цивільного захисту та здоров'я населення розпорядником бюджетних коштів. Тобто перекинути на департамент те фінансування, яке було погоджене для управління охорони здоров’я.

Оскільки у коаліцію голови облради від «ЄС» Сергія Кондрачука входить фракція «Свобода», то вони були категорично проти цього. Більше того, правку із перекиданням бюджетних коштів з управління для департаменту на бюджетній комісії відхилив заступник голови облради, член «Свободи» Олексій Бучинський. Адже якщо запрацює новий департамент, то їхній однопартієць Юрій Осіпчук поновиться на неіснуючій посаді.

на фото Олексій Бучинський

Тому депутати більшості проігнорували прохання ОДА зробити департамент розпорядником коштів. Не допоміг навіть прихід медиків, які через такі юридичні колізії уже місяць не отримують заробітну плату.

Щоб взяти реванш в обласної ради, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль разом із фракцією «Слуги Народу» буде ініціювати скликання позачергової сесії обласної ради.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА: 

- Будь-який конфлікт легко вирішити, якщо є спільна мета. Якщо у кабінетах обласної ради та ОДА буде домовлено, що ми разом працюватимемо для процвітання Рівненщини, то компроміс знайдеться. Якщо депутати обласної ради проти цього, то нічого не буде. Надіюсь, що усі депутати зрозуміли суть питання та компроміс буде знайдено. Адже перекидання коштів – це технічне питання. Ми уже не раз так робили. До того ж, уже зібрані підписи на скликання позачергової сесії обласної ради.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської облради:

- Обласна рада працює абсолютно прозоро. Усі засідання постійних комісій можна знайти на каналі ради. Якщо бюджетна комісія ухвалила рішення не перекидати гроші, то я не маю права не ставити це питання на голосування.

У депутатів є багато питань до цього об’єднаного департаменту. Адже його створення - це великий прецедент, який уже обріс судами. Усі знають, що є рішення суду про поновлення на посаді попереднього керівника управління охорони здоров’я. Вважаю, що ОДА має бути тим органом, який вирішує проблеми мешканців Рівненщини, а не їх створює.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також