Голова військової адміністрації: «Ера нелегального бурштиновидобутку закінчена. Раз і назавжди»

1922 0

Ми у соцмережах:

Голова військової адміністрації: «Ера нелегального бурштиновидобутку закінчена. Раз і назавжди»

Про це сьогодні заявив у Фейсбуці Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА.

- Отримав інформацію про затримання кількох старателів на півночі Рівненщини. Попереджаю всіх: будь-які спроби неофіційного видобутку «сонячного каменю» суворо каратимуться. Реакція буде миттєва. Рубатимемо ці прояви у зародку.

Сьогодні є альтернатива - дякуючи законодавчому врегулюванню цього питання з ініціативи президента України, можна вести «білий» видобуток. В області вже реалізовано 70 спецдозволів на користування ділянками та родовищами корисних копалин. З них 60 - на бурштинові ділянки. Вони надають право переможцям проводити геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку та подальше видобування бурштину. Дякуючи цьому окремі територіальні громади почали отримувати рентні платежі. А державний бюджет – суттєву підтримку в умовах війни для зміцнення нашої армії.

Головам громад. Якщо й надалі з’являтимуться такі випадки на ваших територіях і місцева влада не повідомлятиме про це районну військову адміністрацію та правоохоронні органи – будемо вважати вас співучасниками і робити відповідні висновки.  Ера нелегального бурштиновидобутку закінчена. Раз і назавжди, - йдеться у заяві Віталія Коваля.

Читайте також: «Дика» бійка на Поліссі: десятки чоловіків прийшли на сільські розборки з битами, вилами та лопатами (ВІДЕО)

Слідчі повідомили про підозру шістьом учасникам «розбірок» на Поліссі


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також